25 oktober 2014 11:30

Algemene informatie vooraf:

Geen spelers van de B1 doorgeschoven gekregen. Spelerspas van Niels Willemsen is afgelopen week binnen gekomen dus weer speelgerechtigd.

Aron Veldhuizen herstellende van operatie, Wietse Kommerie is nog onbekend wanneer hij de trainingen weer mag hervatten en Sam van Schuppen was een weekendje weg met de familie.

Opnieuw moesten we onder mooie weersomstandigheden aantreden in Amersfoort waar ditmaal Amsvorde B1 onze tegenstander was.

In de warming-up bleek dat Rogier Mennink niet aan de wedstrijd kon beginnen vanwege het feit dat hij teveel hinder had van zijn verkoudheid. Dit betekende dat we vlak voor de wedstrijd nog een wijziging moesten doorvoeren op het middenveld. Naast Niels Willemsen en Matthijs van Manen kwam Kaya Peters op de plek van Rogier.

Achterin verdedigde Stefan van Soest zoals altijd het doel en op de backs stonden Geurt Henken en Marnix van Dijk. Centraal achterin het duo Tim Lodder en Achraf El Khoulati. Voorin starten we op de vleugels met Omar El Azami en Menno van Manen met in de spits Sander Koevoet.

Zoals gezegd zat Rogier Mennink  enigszins ziek op de bank samen met Mathijn van Herk.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Vanaf het begin was het eigenlijk al duidelijk dat het geen hele zware wedstrijd zou gaan worden. Zeker toen we in de 5e minuut al direct op een 0-1 voorsprong kwamen en hoe!!!  Op de rand van de 16 meter viel de bal voor de voeten van Niels Willemsen, die na een aantal weken te hebben moeten toekijken vanwege een verlopen spelerspas, alle frustraties van zich af schoot en de bal in de bovenhoek joeg.  Toen in de 10e min. de 0-2 erin vloog, door een afstandsschot van Sander, was het alleen nog de vraag of we geconcentreerd konden blijven. Wel moet gezegd worden dat elke aanval op het goal ook bijna automatisch een doelpunt opleverde dus over effectief met de kansen omgaan hadden we de 1e helft zeker niet te klagen. Met een regelmaat van ongeveer 5 minuten scoorde we. 0-3 Sander, 0-4 Omar, 0-5 Marnix en de 0-6 Omar. Wat betekende dat de teller in de 1e helft bij 6 bleef steken.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

Ondanks het feit dat je in de rust probeert aan te geven dat we gewoon moesten blijven voetballen weet je ook dat dit een hele lastige opgave gaat worden bij dit soort ruststanden. Helaas gold dit ook weer voor vandaag. Zij wat feller en wij vonden het eigenlijk wel prima. In de rust wisselde we toch de niet fitte Rogier echter na 10 minuten gaf hij toch aan dat het echt niet ging zodat we die wissel ook weer ongedaan moesten maken. Amsvorde kreeg in de 60e minuut de eren treffer omdat wij uiteraard niet fel dekte en zij op de rand van buitenspel de bal in het goal schoten, 1-6.

Dit was wel weer even het signaal om een tandje erbij te zetten wat nog resulteerde in een aantal mogelijkheden echter veelal bleven we te lang met de bal lopen en verzuimde we om de bal snel in te spelen zodat het voor de tegenstander makkelijker was om te verdedigen. In de 70e minuut was het Kaya die een aantal man uitspeelde echter werd hij op de rand van de 16 meter neergelegd. Uiteraard eiste hij deze bal zelf op en krulde deze fraai in de bovenhoek, 1-7. Het slot akkoord kwam ook van ons in de vorm van een benutte strafschop in de 72e minuut door Achraf wat de einduitslag bracht op 1-8.

Al met al een ruime overwinning die natuurlijk hoger had moeten uitpakken wanneer we geconcentreerd waren blijven voetballen. Zaak is nu wel om niet te verslappen aangezien we “maar” 3 punten voorsprong hebben op VVZA zodat een misstap ons weer op gelijke hoogte met ze brengt. Volgende week spelen we wederom uit ditmaal bij SO Soest uiteraard in Soest.