C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie B

25 oktober 2014 10:15

Noordenburg, G. van

IJsselmeervogels C1 – DOVO C1

Op zaterdag 25 oktober mocht DOVO C1 het opnemen tegen IJsselmeervogels. Bekend om het mooie sport complex en de buren strijd met Spakenburg (ook ROOD tegen BLAUW). Wat wij wisten van IJsselmeervogels C1 was dat ze met penalty’s hadden gewonnen van Almere City voor de beker en dat ze in de competitie het ook wel aardig deden. Wij hadden vorige week voor de beker Victoria C1 uitgeschakeld na penalty’s dus we konden niet echt heel erg goed zeggen hoe we er voor stonden. We hadden wel een week erg lekker getraind en we staan nog steeds bovenaan dus het vertrouwen was groot.

Ids

Rond kwart over 10 begon de 7e speelronde van de 3e divisie op het hoofdveld van de Westmaat. DOVO begon scherp aan de wedstrijd en kreeg in de eerste 10 minuten al 3-4 opgelegde kansen waarvan 1 goal! Niels Jacobs die goed doorstoomde kon de bal hard binnenschieten! Kijk dat is lekker beginnen. Eigenlijk hadden we in die periode de wedstrijd al moeten beslissen. Jammerlijk gingen we in de loop van de wedstrijd weer mee met het spel van IJsselmeervogels en draaide het spelbeeld zich. De thuisploeg kreeg wat kansjes en drong aan en je zag dat DOVO het lastig kreeg. De scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft en we gingen rusten met een 0-1 voorsprong niet slecht dus maar gezien het spelbeeld mochten we op het einde nog even van geluk spreken. In de rust werden de puntjes even op de I gezet en werden de jongens op scherp gezet. De 2e helft begon en DOVO probeerde het weer op te pakken waar we de eerste helft ook mee gestart waren. Dit ging redelijk mede door Xander die er de 2e helft in was gekomen kwam er veel dreiging van de zijkanten. Het was uiteindelijk ook Xander die dankzij goed doorzetten de 0-2 kon binnentikken! Een aardige opluchting en blijdschap uiteraard want dit was een mooie voorsprong. Eigenlijk zijn we vanaf dat moment niet meer in ons eigenspel gekomen. Veel duels werden verloren via wat wissels was het toch even omschakelen voor de jongens. IJsselmeervogels kreeg een strafschop die ze gelukkig naast schoten. Dat geluk moet je even mee hebben maar kort daarna maakte ze alsnog verdiend de 1-2. En DOVO was de weg even volledig kwijt. Ewald die met een paar goede reddingen ons nog behoorlijk hielp was uit eindelijk belangrijk want vlak voor de tijd was het Antonio die nalang blessureleed weer lekker een goaltje mee mocht prikken! 1-3! Vlak daarna floot de scheidsrechter af en mocht DOVO weer 3 punten opschrijven en de koppositie weer behouden. Een goed eerste gedeelte afgewisseld met hele slordige fases in de 1e en 2e helft. Dit moet er wel uit jongens nu had je nog geluk dat het niet wordt afgestraft maar er zijn ploegen in de competitie die het wel degelijk gaan afstraffen. Afijn verder weer lekker gestreden en hartstikke positief natuurlijk dat je zulke potjes toch mooi kan winnen! Maandag weer lekker trainen en woensdag staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen De Meern C1 donderdag trainen we weer en zaterdag spelen we de belangrijke wedstrijd tegen Houten C1. 2 mooie wedstrijden denk ik om jezelf te laten zien aankomende week en laten we er met zijn alle voor zorgen dat we volgende week nog steeds bovenaan staan! Nogmaals wij zijn trots op de inzet en strijdlust die jullie hebben kunnen opbrengen om deze pot te winnen maar voetballend zou het echt nog een stuk beter moeten maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt!

Verslag: Jurian Boon (assitent Trainer/Coach)