A-junioren zaterdag, A1, 4e divisie F

25 oktober 2014 15:00

Scheidsrechter

Ginkel, F. van

Vandaag moest DOVO A1 aantreden tegen DVC ’26 A1. Dit was weer een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden in de strijd om de periodetitel.

De wedstrijd begon een beetje slordig van onze kant. De bal werd namelijk niet lang in de ploeg gehouden. Toch was DOVO al gauw de dominerende ploeg. Na een lange bal op Nick, die de bal knap binnenhield, gaf Nick de bal strak voor en kon Derek binnenschieten. De 2-0 kwam op naam van Patrick, die de bal goed binnenkopte. DOVO was op dreef en maakte de 3-0: Derek stuurde Dani diep weg en Dani gaf de bal strak voor, waarna een speler van DVC de bal hard in het eigen doel schoot. De laatste minuut verslapte DOVO even, waardoor DVC de 3-1 kon maken.

In de rust werd aangegeven dat we de tweede helft weer volop druk moesten zetten en gelijk moesten scoren, want als DVC de 3-2 zou maken, kon het nog gevaarlijk worden. Gelukkig gebeurde dit niet en begon DOVO sterk aan de tweede helft. Vooral conditioneel gezien was DOVO veel sterker, want DVC kon het vaak niet meer bijbenen. Dani maakte de 4-1 en een paar minuten daarna de 5-1. Na een overtreding op Dani in de 16 meter, kregen we een penalty. Helaas miste Robin de penalty, maar door goed doorlopen van Derek werd het toch een doelpunt.

In deze tweede helft werd de sfeer grimmiger. De aanvoerder van DVC maakte een grove overtreding op Vincent en kort daarna mocht hij na zijn tweede gele kaart vertrekken. Ook begonnen sommige toeschouwers van DVC rare dingen te roepen. Onze trainer gaf aan dat je daar niet op in moet gaan. Wij stonden ruim voor en zouden ons dus niets van dit onsportieve gedrag moeten aantrekken, ook al is dat moeilijk. In de slotfase had DOVO nog genoeg kansen, maar verzuimde vaak te scoren. Uiteindelijk scoorde Robin nog en kregen we ook nog een doelpunt tegen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 7-2 winst voor DOVO A1.

Bij binnenkomst in de kleedkamer wachtte ons nog een verrassing. Daar stonden heerlijke warme appelflappen klaar. De moeder van Arjan had dit voor ons geregeld. Hartelijk dank daarvoor!

Nu moeten we toe gaan werken naar een hele belangrijke wedstrijd. Volgende week staat Voorwaarts Twello ons namelijk te wachten. Als we die wedstrijd winnen, zijn we periodekampioen en lijstaanvoerder van de competitie!