GVVV 2 winnaar in mini-derby tegen DOVO 2

... (schot)

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

25 oktober 2014 11:30

Broekhof, M.N.A.

VEENENDAAL – DOVO 2 heeft het thuisduel tegen rivaal GVVV met 0-2 verloren. Beide ploegen waren aanvankelijk gelijkwaardig hoewel GVVV wat meer in balbezit kon zijn in de eerste fase van de wedstrijd. GVVV wist wel de eerste de beste kans te verzilveren waar DOVO moeite had mogelijkheden en kansen te benutten. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 0-2 en zo wist GVVV de ´burenruzie´ in winst om te zetten.

DOVO begon met goede intenties en in hoog tempo maar moest onnodig veel omschakelen na onzuiver -en slordigheden. Het team moest met enige regelmaat terug in de defensieve stellingen om al het nodeloze balverlies te compenseren. GVVV was de betere ploeg, maar kreeg weinig kansen. Na 20 minuten begon de wedstrijd te kantelen in het voordeel van de rooien al bleef DOVO 2 soms te laconiek tijdens het opbouwen vanaf eigen helft of tijdens het aanvallen op de helft van GVVV. Rond of in de 16.5 meter was vaak het niet agressief genoeg om een doelpunt te maken en bleef het slechts bij gevaarlijke momenten. De trekker werd nimmer met overtuiging overgehaald.

DOVO leek verder zonder  kleerscheuren door te komen maar GVVV kon goed uitvallen over rechts en bij de eerste paal werd de bal binnen-gekopt door Edenaar en voormalig Bennekom speler Altay Tomruk: 0-1. De elf van DOVO drukten iets meer door maar konden dus geen vuist maken rondom het strafschopgebied. Floriano Raho en Jos Henken hielden het centrum dicht al vielen er dus wel mogelijkheden te noteren voor de thuisploeg.

DOVO kwam na rust goed uit de kleedkamer en werd gaandeweg de tweede helft steeds sterker en hield de controle over de wedstrijd. GVVV wist geen kansen of mogelijkheden te creëren maar DOVO zelf bleef moeite houden makkelijk de bal naar elkaar te spelen en verzuimde vooral écht door te drukken. DOVO wisselde vier maal met de bedoeling de bakens te verzetten maar alle wil ten spijt, de bal wilde er niet in. Eerlijkheidshalve; grote kansen op het doel van de GVVV goalie vielen nauwelijks te noteren. Dreiging was er wel, daar hield het vaak mee op. De ongeschreven wet in de voetbalsport werd weer eens bevestigd. Vlak voor tijd knullig balverlies en in de razendsnelle omschakeling wist GVVV voor de tweede maal op deze druilerige zaterdag  de bal in het net achter doelman Hagelstein te schieten. In de resterende tijd wist DOVO met een slotoffensief verder niets meer af te dwingen.

Komend weekend speelt DOVO 2 in Huizen tegen Zuidvogels 2. Het duel op de Wolfskamer begint om 12.00 uur.

DOVO 2 – GVVV 2 0-2 (0-1)

Opstelling DOVO: Koen Hagelstein, David Scholte, Daan Koenen, Bas Muller, Marco de Gooijer (Erwin van Manen), Michel de Kruif, Gerard Diepeveen, Guido de Graaf, Thijs Klopper (Jan Sterkenburg), Lester Scholte (Ruben Rentenaar), Mike Schoeman (Edwin Elbertsen).

Geel: Edwin Elbertsen

Niet gespeeld: Harm-Jan Haan (blessure), Leon Parrin (ziek), Rik Bevaart (blessure), Tim Boogers, Guido Prins (A1).

Foto´s: Jeroen van de Berg (mrjoene).