H.J. van Sas

Algemene informatie vooraf:

Vooraf werd er op de foto gegaan aangezien we afgelopen week nieuwe trainingspakken en tassen mochten ontvangen van Kadours auto's en Fortes Import B.V.. Namens spelers en begeleiders van DOVO B2 hartelijke dank voor deze sponsoring.

Afwezig: Niels Willemsen (verlopen spelerspas), Aron Veldhuizen (herstellende van een operatie), Wietse Kommerie (knie blessure).

Op het programma stond de bekerwedstrijd tegen Candia B1. Een fysiek sterke tegenstander die net als wij de eerste bekerwedstrijd hadden gewonnen zodat de winnaar hoogstwaarschijnlijk geplaatst zou zijn voor de knock-out fase van de bekercompetitie. De wedstrijd stond onder leiding van Harry van Sas onder een lekker zonnetje en rond de 20 graden dus ideale voetbal omstandigheden. Ook leuk om te zien was dat het publiek, in de vorm van veel ouders, ook weer ruim aanwezig waren. Mensen volhouden ook in de komende koude periode. Genoeg vooraf om 11.30uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Er was aan de jongens aangegeven dat ze fel moesten starten en niet de kaas van het brood moesten laten eten. Dat gebeurde ook en er waren in het begin gelijk een aantal kansjes zonder een doelpunt. Deze viel wel in de 9e minuut dus kun je wel stellen dat we een vroege voorsprong kregen. Een mooie aanval waar uiteindelijk Omar El Azami de bal netjes op tijd opzij legde en Sam van Schuppen daar vond die de bal achter de doelman van Candia schoot, 1-0.

Hierna volgde een aantal goeie mogelijkheden echter we verzuimde om definitief afstand te nemen. Zelfs in de 20e minuut lukte het niet toen Sander Koevoet op de rand van de 16 meter een bal op het doel schoot waar de keeper moeite mee had en los liet echter Omar kon in de rebound ook het goal niet vinden en schoot op de keeper.

Jammer dat wij ons zelf niet beloonden in die fase en hiermee eigenlijk de tegenstander in het zadel hielpen. Als dan ook nog eens in de 30e minuut een bal in de kluts en via een eigen been van richting wordt verandert en zo het doel in vliegt weet je dat het nog lastig gaat worden, 1-1. Dit was ook gelijk de ruststand.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

Na de rust startte we toch weer wat slordig en niet geconcentreerd. Een onnodig weggegeven vrijebal op ongeveer 20 meter van het doel van Stefan van Soest belande voor ons gelukkig op de paal. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat op dat moment in de wedstrijd de 1-2 meer in de lucht hing dan de 2-1. Candia probeerde wel door te drukken en kregen nog wel wat mogelijkheden echter gelukkig voor ons gingen die niet op het goal of Stefan had ze. Het laatste gedeelte van de 2e helft herpakte we ons weer enigszins en kregen ook een aantal zeer goede mogelijkheden zoals in de 28e minuut toen Sander alleen op de keeper afging echter te lang twijfelde. Ook Omar ging nog een keer alleen op de keeper af echter ook hij werd simpel van de bal gezet.

Eigenlijk had iedereen zich al wel met een gelijkspel verzoend toen in de 79e minuut Sander nog een keer alleen op de keeper afging echter de keeper de bal blokte maar de afgeslagen bal kwam, op 25 meter van het doel, voor de voeten van Kaya Peters die niet twijfelde en de bal met een fraaie boog over alles en iedereen in het lege doel schoot, 2-1. Mooi was het om de blijdschap van de jongens te zien die hiermee waarschijnlijk de poule fase door deze overwinning veilig stelden met nog 1 wedstrijd te gaan.

Komende vakantie week lekker trainen en ons weer opladen voor de herstart van de competitie dat ons, voor de afwisseling, weer brengt naar Amersfoort waar we tegen Amsvorde B1 zullen moeten aantreden.