18 oktober 2014 13:30

Vermeulen, R.

deze week toch nog een verslag..

Victoria C1 – DOVO C1

Deze zaterdag mocht DOVO C1 het opnemen tegen Victoria C1 voor de beker. Op een erg mooi sportpark werd er rond half 2 afgetrapt. Wat wij wisten is dat ze tegen SDO C1 uit onze competitie al met 1-3 gewonnen hadden en dat het dus een pittig potje beloofde te worden. Mocht het gelijk zijn zouden we i.v.m. de bekerronde zouden er gelijk penalty’s komen naar een gelijkspel. DOVO dat zonder nog echt heel goed voetbal maar met veel strijd en inzet(werkvoetbal) toch boven aan stond in de 3e divisie begon als volgt:

Safouan en Xander (blessures)

De eerste helft had DOVO het erg lastig tegen Victoria C1 de 2e ballen op het middenveld werden veel verloren en het spel werd behoorlijk groot. Hier wist Victoria handig gebruik van te maken en DOVO kwam er niet aan te pas in de eerste helft. Afspraken werden niet nagekomen en er werd veel op elkaar gezeurd. De scheidsrechter floot bij een 2-0 stand voor de rust en dit was niet eens onterecht. In de rust werd er vooral aangegeven hoe je positief elkaar moet coachen en dat je elkaar ten alle tijden moet helpen want uiteindelijk ben je wel een team. Wij kunnen als coaches nog zoveel zeggen maar het moet uiteindelijk wel uit jezelf komen daarvoor zit je ook in een C1! Dat laatste was de opdracht voor de 2e helft en werd ook erg goed uit gevoerd. DOVO begon gelijk fel aan de 2e helft en kwam via mooie kopbal van Jasper op 2-1! Ook door een goede voorzet van Niels van Laar die zijn goed uit de verf komt op de rechterkant. DOVO begon in het spel te komen combinaties kwamen weer aan en er werden veel kansen gecreëerd. Victoria dat ook nog met 10 moest omdat ze al 3x gewisseld hadden en een blessure kregen stond op breken en dit voelde de jongens ook aan. Marco , Milan,Max en Ids waren onder tussen al ingebracht en de druk werd op gevoerd. En met effect. Niels van Laar had een mooie actie in huis en wist de 2-2 te maken! Top jongens om toch nog naar een wat mindere helft je op te richten en zo terug te komen. Wat mij betreft hadden we ook nog een penalty kunnen krijgen toen Niels van Laar werd gevloerd maar de scheidsrechter gaf hem jammer genoeg niet.  DOVO begon wat meer te pompen en vergat het spelletje te spelen dus de grote kansen bleven uit 10 minuten voor tijd en de scheidsrechter floot voor het einde van de 2e helft. Afijn…. Penalty’s.. Iedereen bij elkaar roepen en vragen wie er graag wilde nemen. Antonio wilde graag maar die was al gewisseld dus dat mocht niet. Uit eindelijk werden Marco Tarik Merlijn Milan en William aangewezen als nemers. En met succes! De penaltyserie werd uit eindelijk met 2-4 gewonnen door DOVO en Ids pakte met 2 geweldige reddingen de overwinning voor DOVO. De penalty’s van DOVO werden trouwens allemaal keurig binnengeschoten en hiermee bereikte DOVO alsnog de volgende ronde van de beker. Met de hakken over de sloot maar gezien het spelbeeld van de 2e helft moesten we het eigenlijk al beslissen. Maar bij rust hadden we ook al met meer achter kunnen staan. Een wedstrijd die het beeld van dit seizoen goed zichtbaar maakte. Vaak veel met de tegenstander bezig en jezelf uit het spel halend maar er uiteindelijk toch wel als team voor zorgen dat de overwinning wordt binnengehaald. Op het eind werd ook gezegd van wat is nou lekkerder de eerste of tweede helft. De tweede uiteraard! Dus probeer hier mee aan de slag te gaan Gerben is ook hard bezig om jullie op het goede pad te brengen hier zit erg veel werk in. We moeten het met z’n alle doen jongens maar als we zo blijven werken en spelen als in de 2e helft weet ik 100% zeker dat er veel meer uit te halen is dan dat er soms wordt gedaan! Nogmaals ga hier voor jezelf mee aan de slag. Zaterdag staat Ijsselmeervogels C1 op het programma die hebben na penalty’s gewonnen van Almere City C1 dus we mogen aan de bak!

Verslag: Jurian Boon (Assitent/Trainer Coach)