Candia '66 2

Mannen zaterdag, 4, 3e klasse H

11 oktober 2014 13:00

Dhr. van de Weerdhof

Na een aantal onnodige nederlagen op rij heeft DOVO 4 eindelijk weer drie punten gepakt. Op eigen veld was DOVO 4 duidelijk de betere ploeg en met een 4-0 overwinning werd Candia'66 2 met lege handen naar Rhenen gestuurd.
Op papier een belangrijke wedstrijd, DOVO 4 had maar twee punten meer dan Candia’66 2 en met deze winst is het gat vergroot naar vijf punten.

DOVO 4 begon net als de voorgaande weken goed aan het duel, het liet zien dat het deze wedstrijd wilde winnen, veel beleving en strijd en Candia'66 2 kreeg niet veel ruimte om te voetballen.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Warren van der Ploeg de kans om DOVO 4 op voorsprong te zetten, maar zijn lob verdween recht in de handen van de doelman.

Na ca. 20 minuten spelen kwam DOVO 4 op 1-0 door een doelpunt van Erwin Kuis.
Peter Köhnen ontving de bal in het strafschopgebied en passeerde de doelman met een geplaatst schot, maar de bal rolde dusdanig langzaam richting doel dat Erwin Kuis de bal het laatste zetje gaf om er geen verdediger tussen te laten komen, 1-0.

Tien minuten later was het Warren van der Ploeg die de 2-0 aantekende. In het strafschopgebied nam hij de bal aan, met een kapbeweging zette hij de verdediging van Candia'66 2 op het verkeerde been en schoot de bal hard binnen.

Jacob van Steenbergen was vijf minuten later verantwoordelijk voor de 3-0 toen hij van ca. 25 meter de bal fraai in de lange hoek schoot.

Zodoende stond DOVO 4 in de eerste helft na ca. 35 minuten al op een riante voorsprong en was vanaf dat moment de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Bij Candia'66 2 was het vooral onderlinge irritatie wat indruk maakte, maar op een enkel schot na, welke goed werd gepareerd door doelman Corné Sjoer, hoefde DOVO 4 zich verdedigend nauwelijks in te spannen.

Warren van der Ploeg leek de score in de eerste helft te vergroten met een kopbal, de bal viel fraai over de doelman in het doel, maar zijn inzet werd afgevlagd vanwege buitenspel, zodoende bleef de marge drie doelpunten.

Mark Luppes en Jeroen Dirksen kregen nog een mogelijkheid om een doelpunt te maken, maar beide keren verdween de bal niet in het doel. Zodoende was de ruststand 3-0.

Waar het in de eerste helft al aardig regende op een gegeven moment, was het in de tweede helft alleen maar erger geworden en dit kwam het spel ook niet ten goede.
DOVO 4 wist weinig meer te creëren en Candia’66 2 kreeg zelfs nog een paar kansen waarbij de bal net naast het doel verdween.

Een kwartier voor tijd bracht Jacob van Steenbergen de stand op 4-0.
Een hard schot richting strafschopgebied werd door niemand aangeraakt en de bal viel buiten bereik van de doelman in de lange hoek.

Erwin Kuis had een nog doelpunt op de schoen vlak voor tijd maar van dichtbij schoot hij op de vuisten van de doelman. De scheidsrechter floot voor het einde en DOVO 4 kon eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.

Zaterdag 18 oktober a.s. is DOVO 4 vrij, zaterdag 25 oktober a.s. speelt het uit tegen TOV 3.
De ploeg uit Baarn staat momenteel op de tweede plaats en liep afgelopen weekend tegen een 4-3 nederlaag aan op bezoek bij Valleivogels 4.
Dit betekende pas het eerste puntverlies voor TOV 3.

DOVO 4 beseft dan ook dat het een goede tegenstander tegemoet kan zien, maar datzelfde geldt voor TOV 3!