Assist: Kaya Peters

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 13

11 oktober 2014 12:30

Algemene informatie vooraf:

Terug gekomen van de B1 Zebedayo Manilakiza en Jasper Jansen. Niet beschikbaar: Niels Willemsen, Menno van Manen en Aron Veldhuizen. Met laatst genoemde is in overleg besloten dat hij een rust periode inbouwt aangezien hij komende week een operatie moet ondergaan om de platen uit zijn arm te laten halen die vorig jaar bij een gecompliceerde armbreuk erin waren gezet. Aangezien hij vorige week op deze arm is gevallen tijdens de wedstrijd heeft hij hier teveel last van. Dit allemaal vooraf aan de wedstrijd.

Als je succes hebt komt het blijkbaar vanzelf zover dat je op het hoofdveld mag spelen. Zaterdag was het dan zover en mochten we nog onder een druilig zonnetje onze wedstrijd tegen CJVV B1 uit Amersfoort spelen op het hoofdveld.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:
Tijdens de wedstrijd bespreking werd er aangegeven dat we nu langzaam aan kunnen verwachten dat de tegenstanders ons gaan zien als de lijstaanvoeder en dus een stapje harder zullen lopen en er een schepje bovenop zullen doen.

Dit betekent dat wij geconcentreerd en fel de wedstrijden moeten beginnen. Goed positie spel, de bal snel laten rond gaan en er bovenop zitten.

Gezegd moet worden dat we dit ook deden wat resulteerde in een snelle voorsprong. In de 3e minuut was het Sander die de diepte in werd gestuurd en vanaf de achterlijn de bal voortrok en het was Kaya die goed voor zijn man kwam en de bal over de keeper heen tikte, 1-0. Na deze snelle voorsprong verzaakte we wel om deze voorsprong uit te bouwen echter het was ook zeker de verdienste van deze fysiek sterke tegenstander die ook aardig kon combineren.

Ditmaal was het een echte wedstrijd wat zeker voor onze jongens zeer goed is.

Zoals gezegd verzuimde we wel een aantal zeer goede kansen om te zetten in een doelpunt. Zeker rond de 30e minuut had Marnix en Wietse een aantal 100% mogelijkheden maar helaas het bleef tot de rust 1-0 en daarmee hielden we de tegenstander zelf in het zadel en deden we onszelf te kort.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:
Na de rust startte we toch wat slordig. In de 4e minuut verloren we achterin de bal erg klungelig en kon hun spits alleen op Stefan af gaan echter was het Stefan die ons op dat moment redde met een prima redding.

In de 12e minuut werd Imanie de diepte in gestuurd en ging alleen op de keeper af echter schoot hij niet zelf maar legde hem breed op Omar die een aantal mensen probeerde te omspelen in plaats van te schieten waardoor ook deze prima mogelijkheid verloren ging. Dan gebeurt het toch en komt die oude voetbal wet weer om de hoek kijken, je moet de kansen maken anders valt hij aan de andere kant. In de 21e minuut ging het dan toch mis achterin en werd er een bal door het midden gespeeld waarop Stefan twijfelde echter uiteindelijk toch nog net op tijd kon uitkomen maar de bal niet voldoende raakte. Het leek genoeg aangezien hier alleen een corner uit voort kwam. Echter deze corner kwam bij de 2e paal waar een speler volledig vrij de bal direct en snoeihard achter Stefan schoot, 1-1. Dit was toch even een domper. Wel weten we dat in dit team genoeg mentale weerbaarheid zit dus probeerde we onze jongens aan te sporen om nogmaals de schouders eronder te zetten.

In de 28e minuut kwam de beloning, goed voorbereidend werk van Imanie die de bal aan Jasper gaf en die draaide de bal vanaf de hoek van het 16 meter gebied fraai in het kruis bij de 2e paal, 2-1.

Het slotakkoord kwam van Kaya die een hele mooie actie maakte en een man of 3 passeerde en de bal vanaf de achterlijn voor de goal trok en Omar een niet te missen kans bood die hier wel mee om wist te gaan, 3-1.

Al met al een terechte maar zeker geen makkelijke overwinning. Wel mooi om te zien dat deze jongens weten hoe ze met wat tegenslagen om moeten gaan en dat er langzaam aan een team komt te staan die voor elkaar willen werken en waarin geen plaats is voor gezeur en geklaag is. Conditioneel gaat het elke week weer beter en worden we sterker zodat we ons spelletje ook de hele wedstrijd kunnen volhouden. Komende zaterdag ligt de competitie even stil en moeten we voor de beker aantreden tegen een zeer sterke tegenstander, Candia B1. Maar goed als wij ons normale spel spelen dan weet ik zeker dat we een goed resultaat kunnen behalen.