49'
90'

7 januari 2015 20:00

Opstelling DOVO 2

VEENENDAAL - De eerste oefenwedstrijd in 2015 heeft DOVO 2 omgezet in een overwinning. Op Sportpark “De Groene Velden” werden De Merino’s na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 1-5 verslagen.

De Merino’s begon prima aan de wedstrijd en had veel balbezit. Een gelouterd team met heel veel ervaring en kwaliteit. Niet voor niets promoveerde het team van Edwin van Appeldoorn al de afgelopen jaren naar een steeds hoger niveau. DOVO begon ook goed aan de wedstrijd en kreeg snel een mooie mogelijkheid maar ook de thuisclub kreeg enkele mogelijkheden om een doelpunt te maken. Met veel inzet en goed keeperswerk aan DOVO kant werd dit enkele keren ternauwernood voorkomen.

In de 26e minuut opende DOVO de score; nadat Gerard Diepeveen en Lester Scholte hun directe tegenstanders de hielen lieten zien met slimmigheden wist Tim Boogers met een mooi doelpunt zijn eerste treffer voor DOVO in 2015 binnen te schieten: 0-1. DOVO werd vervolgens sterker en werd ook de betere ploeg. Thijs Klopper wist voor rust met wederom een mooi doelpunt de voorsprong uit te breiden. De middenvelder schoot de bal met weinig moeite in de verre hoek: 0-2.

In de tweede helft was het spelbeeld wat anders. DOVO bleef wat makkelijker in balbezit en De Merino’s gingen wat reactiever spelen. Toch was het Merino’s dat de aansluitingstreffer wist te maken (1-2). Al met al de toch wel verdiende treffer. Deze treffer zou uiteindelijk ook de enige van de avond zijn voor de blauwen. DOVO wist er daarna nog drie te produceren. Eerst was het Edwin Elbertsen die het houtwerk raakte, na een mooie snelle vrije schop van Gerard Diepeveen en een dito voorzet van Jan Sterkenburg. Uiteindelijk schoot Bas Muller niet veel later knap binnen na een prima solo (1-3). Ruben Rentenaar volgde al snel (1-4) met een goal na enig kunst –en vliegwerk in de 16.5m. Het slotakkoord was voor Michel de Kruif: met een prachtige stift/lob verschalkte hij - voor de vijfde keer deze frisse avond - de doelman: 1-5.

Zaterdag 10 januari oefent DOVO 2 opnieuw. Dan is op eigen terrein om half 12 Wvv Wageningen 1 de tegenstander.

De Merino’s 2 - DOVO 2 1-5 (0-2)

Opstelling DOVO: Koen Hagelstein, Erwin van Manen (Leon Parrin), Bas Muller, Daan Koenen, Marco de Gooijer, Thijs Klopper, Gerard Diepeveen, Michel de Kruif, Tim Boogers (Edwin Elbertsen) Lester Scholte (Ruben Rentenaar), Mike Schoeman (Jan Sterkenburg).

Niet gespeeld: Harm-Jan Haan (blessure), Rik Bevaart (ziek).