4 oktober 2014 13:15

Algemene informatie vooraf:

Geen spelers vanuit de B1 doorgeschoven gekregen. Spelerspas van Omar El Azami is afgelopen week binnen gekomen dus kon hij meedoen. Afwezig of niet speelgerechtigd waren: Niels Willemsen, Achraf El Khoulati en Mathijn van Herk.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:
Vooraf werd er aan de jongens aangegeven dat er geen onderschatting van de tegenstander mag zijn. Ondanks dat Hoogland nog geen punten hadden gehaald ligt daar precies het gevaar. Met 13 beschikbare spelers begonnen we onder een stralend zonnetje aan onze 4de  competitiewedstrijd en de vraag was of we ongeslagen zouden blijven.

In het begin stond de tegenstander goed en hield het veld klein en zat er kort op. Zonder echt gevaarlijk te worden overigens. De eerste mogelijkheid was voor ons maar die was helaas niet aan ons besteed.

In de eerste helft hadden we veel problemen met het nemen van de juiste beslissingen en dan met name de beslissende eind pas. Toch kwamen we op voorsprong en wel in de 20e minuut toen Menno een bal in de 16 meter terug legde op Wietse die de bal van dichtbij in schoot, 0-1.

Kort daarop kwam er wel een prachtige steekbal in de diepte en wederom was het Wietse die alleen op de keeper kon afgaan en hem netjes over de uitlopende keeper heen schoot, 0-2.

Daarna gaven we de tegenstander af en toe nog hoop omdat we zelf verzuimde om door te drukken en kleine kansjes weggaven. Zo ook vlak voor rust waar een mooie combinatie er voor zorgde dat de snelle rechtsbuiten de diepte in werd gestuurd en de bal langs Stefan schoot echter gelukkig voor ons belande de bal  op de paal. Een waarschuwing om zelf het heft weer in handen te nemen omdat wanneer zij de 1-2 zouden maken ze zeker terug in de wedstrijd zouden komen en we het dan alsnog lastig zouden kunnen krijgen.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:
In het begin van de 2e helft werd het er allemaal nog niet beter op en konden we de wedstrijd nog niet beslissen. Helaas floot de scheidsrechter ook geen sterke wedstrijd, veel overtredingen zag hij niet of wimpelde ze weg waardoor er frustraties ontstonden op en in het veld. Gelukkig hielden onze jongens zich netjes in maar was het AvO die door de scheidsrechter werd verzocht om achter de hekken te gaan staan vanwege zijn commentaar op de leiding. Of dat het signaal was voor onze jongens om er een tandje bij te zetten weet ik niet maar vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en in de 63e minuut werd een één-tweetje door het centrum opgezet door Tim en Kaya en afgerond door de eerst genoemde, 0-3. Vijf minuten later was het pleit definitief beslist toen een actie van Aron onreglementair werd afgestopt in het 16 meter gebied, het was Rogier die deze penalty verzilveren, 0-4. Helaas moest Aron wel het veld verlaten aangezien hij veel last had van zijn arm waar nog steeds een pin in zit vanwege een eerdere breuk. Hopelijk valt het allemaal mee.

Precies een minuut later was het Sander die de bal op Kaya gaf die de 0-5 maakte. Het ging nu wel heel makkelijk en langzaam aan kun je zien dat de conditie van onze jongens beter wordt omdat ze het de hele wedstrijd vol kunnen houden en zelfs in de eindfase van een wedstrijd nog een tandje bij kunnen schakelen waar de tegenstander al in de touwen hangen en met regelmaat er spelers geblesseerd uitvallen. In de 32e minuut zet Wietse door en geeft een voorzet vanaf de achterlijn op Kaya die de bal beheerst in weet te schieten, 0-6.

Het slot akkoord was voor Wietse die zelf doorgaat en zijn 3e van de wedstrijd binnen schoot, 0-7.

Al met al een ruime overwinning die gezien het spelbeeld wel enigszins geflatteerd genoemd mag worden maar goed wel een volledig terechte overwinning en de vierde overwinning op rij.

En dan te bedenken dat het vandaag zeker niet het beste is wat we hebben laten zien. Dat beloofd nog wat!!!!