Pupil van de week: Loek Harteman

8 november 2019 7:15

Zaterdag 2 november was Loek Harteman, speler van DOVO JO9-1 de speler van de week. Lees hier zijn verslag van de wedstrijd DOVO - Barendrecht

Zaterdag 2 november was het dan eindelijk zover, ik mocht pupil van de dag bij DOVO zijn. ’s Ochtends begon de dag niet helemaal naar wens aangezien we met DOVO J09-1 nipt met 2-3 verloren van onze (blauwe) buren. Een gelijkspel of overwinning voor DOVO was meer dan terecht geweest maar uiteindelijk bleek het missen van een groot aantal kansen funest.

Na deze wedstrijd was het gelukkig snel tijd om de gedachten te verzetten en alvast na te denken over het spannende wat later deze dag nog zou komen.
Om 13.15 uur ging ik met mijn familie naar de bestuurskamer van DOVO waar we goed werden ontvangen door de voorzitter Jan Willem de Groot en de andere aanwezigen. Al snel werd er een foto van mij gemaakt die voor social media doeleinden gebruikt zou worden en kreeg ik als eerste de opstellingen van de wedstrijd DOVO – Barendrecht in handen waarop ook mijn naam als pupil van de dag op stond. Daarna kwam de teammanager Kees Muller en de trainer Gert Kruys zich nog aan mij voorstellen, wat ik erg leuk vond.

De wedstrijd DOVO - Barendrecht
Net voor 14.00 uur werd ik door de teammanager van DOVO opgehaald en mocht ik de kleedkamer van DOVO in. Er stond harde muziek op en ik mocht iedereen een handje geven, daarna mocht ik het trainingspak van DOVO aantrekken en heb ik lekker met de wisselspelers de warming-up mogen meemaken. Dat vond ik echt heel erg leuk! Net voor half 3 gingen we terug de kleedkamer in en mocht ik samen met de aanvoerder Roy Bakkenes en de scheidsrechters het veld op om de toss te doen.

Na de toss volgde het spannendste van de dag namelijk de 1-op-1 tegen de keeper van Barendrecht. Gelukkig maakte ik het eerste doelpunt van de middag. Na dit doelpunt mocht ik naast de wisselspelers plaatsnemen in de dug-out en heb ik de gehele wedstrijd op de voet gevolgd. In de eerste helft nam DOVO het initiatief en scoorde Biya de 1-0 alvorens er voor rust alweer gelijk werd gemaakt zodat we met 1-1 de rust in gingen. In de rust mocht ik wederom met de wisselspelers lekker passen en trappen, dit vond ik echt cool. Na de rust was DOVO helaas niet meer in goede doen, wat uiteindelijk resulteerde in een late tegentreffer en dus een 1-2 nederlaag.

Na de wedstrijd mocht ik weer met de spelers de kleedkamer in en daarna naar de businessclub. In de businessclub kreeg ik van de voorzitter en trainer van DOVO een mooie oorkonde en de wedstrijdbal met van alle spelers van DOVO een handtekening. Dat vind ik echt een mooi aandenken aan een prachtige dag!