Pupil van de Week: Floris van Daalen!

28 maart 2017 18:00

DOVO speelde zaterdag 25 maart j.l. een competitiewedstrijd tegen Oranje Nassau. Tijdens deze wedstrijd was Floris van Daalen de Pupil van de Week. Hier zijn verslag van deze mooie zaterdag!

Mijn naam is Floris van Daalen. Begin van de week werd ik na loting als speler van O8-D verkozen tot pupil van de week! Dat was heel gaaf, ik had er onwijs zin in. Toen ik 3 was ben ik al begonnen bij DOVO bij de mini’s. Afgelopen zomer ben ik bij de Champions League begonnen, en sinds januari zit ik in O8-D. Ik heb nog twee broers die ook bij DOVO voetballen, Stijn in de O13-7 en Pieter in O16-2.

Om half 2 werd was ik samen met mijn vader uitgenodigd in de businesslounge bij DOVO, waar ik heel vriendelijk werd ontvangen door Jan-Willem de Groot, de voorzitter van DOVO. Daarna mocht ik met Kees Muller mee, de teammanager van DOVO, naar de kleedkamer van het eerste elftal waar ik alle jongens een hand heb gegeven. Aron de Koning was de enige speler die ik al kende, hij woont bij mij in de straat en heb ook wel eens met hem gevoetbald in het park. Na de kennismaking in de kleedkamer, ook met de trainer Gert Kruys, mocht ik met de wisselspelers meedoen aan de warming-up op het hoofdveld. We gingen lekker overschieten en ze hebben mij een paar nieuwe trucjes geleerd. Het was super lekker weer, de zon scheen en daarom waren er denk ik heel veel mensen langs de kant en op de tribune. Net voordat de wedstrijd begon, mocht ik samen met de scheidsrechter het veld oplopen over een rode loper met de wedstrijdbal onder mijn arm onder luid applaus en harde muziek.

Voordat de wedstrijd begon, gingen alle spelers van beiden teams eerst op een rij staan voor een foto en gaf iedereen elkaar een hand. Ik mocht toen de aftrap nemen en hele verdediging van Oranje Nassau uitdollen om het eerste doelpunt te scoren. Van de scheidsrechter kreeg ik toen een vaantje en mocht ik plaats nemen in de dug-out bij de wisselspelers van DOVO. In de eerste helft bleef het 0-0, maar eigenlijk was er wel een doelpunt gescoord via de onderkant van de lat. De grensrechter was de enige die het niet had gezien, daarom werd het doelpunt niet meegeteld. De trainer Gert Kruys heeft toen zijn bril aangeboden aan de grensrechter, zodat het niet nog een keer zou gebeuren. In de tweede helft werd snel gescoord door Serhat Koç en 10 minuten daarna ook door Enrico Patrick. Oranje Nassau scoorde 10 minuten voor tijd de 2-1, maar gelukkig bleef het daarbij en heeft DOVO gewonnen.

Na de wedstrijd mocht ik nog even mee naar de kleedkamer en daarna heb ik in de businesslounge nog een diploma en een DOVO-bal met de handtekeningen van alle spelers gekregen. Ik vond het een super leuke middag en hoop dat ik als ik later groot ben ook in het eerste elftal van DOVO mag meevoetballen.

Tot zover, dank nogmaals voor de fantastische middag!