Pupil van de Week: Maerten van de Bree

30 januari 2017 12:00

Maerten van de Bree

Tijdens de op zaterdag 28 januari gespeelde wedstrijd van DOVO tegen Excelsior'31, was Maerten van de Bree de Pupil van Week. Zijn belevenissen van die dag heeft hij verwoord in dit artikel.

Hoi allemaal,

Ik ben Maerten van de Bree, ik ben 9 jaar en ik speel in de JO11-10. Vorig seizoen zou ik bij de laatste wedstrijd pupil van de week zijn. Deze wedstrijd werd toen verplaatst naar Emmen waardoor het niet door ging. Nu mocht ik gisteren alsnog pupil van de week zijn. Dat was een hele leuke verrassing!

Ik mocht eerst naar de business club en daar kreeg ik wat drinken en een papier waarop alle namen van de spelers stonden. Daarna mocht ik naar de kleedkamer van de spelers. Daarna gingen we warmlopen en inspelen. Ik vond het super leuk om met zulke goede spelers te voetballen. De spelers maakten tijdens het inspelen ook allemaal leuke grapjes!

Na het inspelen gingen we naar de kleedkamer. Daar gaf de coach de posities van de spelers aan. Buiten de kleedkamers stonden de scheidsrechters op ons te wachten. De spelers werden allemaal door de scheidrechter gecontroleerd. Toen alles in orde was gingen we in rijen staan. Ik stond tussen de scheidsrechters in en ik mocht de wedstrijd bal pakken. Toen liepen we het veld op en mocht ik vanaf de middenstip naar het doel van Excelsior 31 en mocht ik schieten. Ik dribbelde om de keeper heen en maakte een mooi doelpunt!

Tijdens de wedstrijd mocht ik in de dug-out zitten tussen de reserve spelers. Zo kon ik de wedstrijd goed zien. Voor de rust was het al 3-1. Tijdens de rust heb ik met de reserve keeper gevoetbald. In de tweede helft werd het al snel 4-1. Daarna waren er nog twee hele mooie kansen maar scoorde DOVO niet meer.

Na de wedstrijd gingen we naar de kleedkamer om het team te feliciteren met de overwinning! Kees Muller liep met ons mee naar de business club. Daar kreeg ik een bal met alle handtekeningen van de spelers en een diploma.

Ik heb een super leuke middag gehad en iedereen was heel aardig. DOVO bedankt!