DOVO vol met passie en laat Willem II zweten

23 september 2015 8:15

DOVO heeft op eigen veld eredivisionist Willem II het knap lastig gemaakt. De ploeg van Jurgen Streppel won met 0-3, maar dat is toch geflatteerd te noemen. De grote man aan Tilburgse kant was Robbie Haemhouts, die twee doelpunten maakte. Het derde doelpunt werd gemaakt door invaller Lesley de Sa

DOVO begon, zoals verwacht, in een 4-4-2 formatie. DOVO moest gaan gokken op de aanval, die gevormd werd door de snelle Joshua Patrick en Jan Struijk.

DOVO begon uitstekend aan de wedstrijd. De wedstrijd was koud bezig, wanneer Joshua Patrick de bal in kon koppen. De kopbal van de aanvaller werd uiteindelijk geen doelpunt. Na zes minuten was er hét moment voor DOVO. Na goed doorzetten van Roy Bakkenes kwam de bal bij Bart van Brakel. De middenvelder kon vrij door op doelman Kostas Lamprou. Van Brakel probeerde het met een lob, maar die ging net naast het doel van de Griekse doelman. Aderlating voor de 'Tricolores' was het uitvallen van Jordens Peters. Na een onschuldig duel kon de bepalende verdediger van Willem II niet verder. Ajax-huurling Ruben Ligeon kwam in zijn plaats.

DOVO voetbalde om te winnen. Als leeuwen werd er gevochten voor elke meter. Iets wat ontbrak tegen Swift en Huizen. Dit in combinatie met geconcentreerd en zuiver spel maakte DOVO het Willem II erg lastig. Na twintig minuten was er wederom een grote kans. Van Brakel besloot, na goed doorzetten, maar eens uit te halen. Vanaf een meter of twintig belandde de bal op de paal. De toon werd dus gezet door DOVO. Toch was het Willem II dat zijn klasse toonde en op voorsprong kwam. De eerste echte kans trof meteen doel. Robbie Haemhouts bleef koelbloedig voor het doel van DOVO, en plaatste beheerst de bal in de verre hoek achter Bodhi Prinssen, 0-1.

DOVO bleef doorgaan, maar voor de rust kwam het nog niet tot echt grote kansen, na het doelpunt van Willem II. Na de rust probeerde DOVO de draad weer op te pakken. Willem II had onder andere moeite met Jan Struijk en Roy Bakkenes, die met behendige bewegingen het Willem II lastig maakten. Binnen de 'elf' van DOVO was er niemand die verzaakte. Door inzet, passie en strijd kon het Veense publiek genieten van DOVO. Echter wist DOVO in de tweede helft geen grote kansen meer te creëren. Twintig minuten voor tijd besliste Willem II de wedstrijd. Robbie Haemhouts omzeilde de buitenspelval, kwam oog-in-oog met Prinssen, en schoof beheerst binnen. Bij DOVO was de pijp zichtbaar leeg. Nick van der Velden kreeg nog een kans voor Willem II, maar de aanvaller kopte op de lat.

Acht minuten voor tijd zette Lesley de eindstand op 0-3. De gehuurde aanvaller van Ajax wist vakkundig de bal achter Prinssen te plaatsen. Vervolgens vond scheidsrechter Van der Graaf het na negentig minuten wel welletjes en floot voor het laatst.

DOVO verliet onder luid applaus het veld. Terecht, want de ploeg heeft zijn huid in deze wedstrijd duur verkocht. Hopelijk is dit het signaal om ook in de competitie dit spel vast te houden. Zaterdag wacht een lastig competitieduel, namelijk uit bij Achilles Veen. Maar gelukkig heeft DOVO laten zien, zeker na de blamages tegen Swift en Huizen, wat het kan. En laten we dat, als DOVO, als uitgangspunt nemen. Complimenten voor de organisatie rond deze wedstrijd, die goed was verzorgd. Ook op die manier heeft DOVO laten zien dat het een ongelofelijke grote club is.

DOVO: Bodhi Prinssen; Enrico Patrick, Bas Mooij, Adil Mahdadi, Kevin Westmaas; Arjan Goorman, Roy Bakkenes ©, Bart van Brakel, Leon Toonen (83. Jacco van den Brink); Jan Struijk (75. Bas Ent), Joshua Patrick (75. Erik van de Putte)

Willem II: Kostas Lamprou; Frank van der Struijk, Jordens Peters (16. Ruben Ligeon), Stijn Wuytens, Dico Koppers; Funso Ojo, Robbie Haemhouts, Dries Wuytens; Nick van der Velden, Adam Nemec (83. Robert Braber), Lucas Andersen (61. Lesley de Sa)

Vragen/opmerkingen mbt verslag? Mail: [email protected]