DOVO hard onderuit in en tegen Barendrecht

12 maart 2023 11:30

Jeroen van den Berg

DOVO is opnieuw tegen een grote nederlaag in een uitwedstrijd aangelopen. In en tegen Barendrecht werd er met 6-1 verloren. Na een 2-1 ruststand gaf de thuisploeg in de tweede helft op sportpark De Bongerd in het slot van het tweede bedrijf nog even flink gas en vond het nog driemaal het doel.

Tot de openingstreffer viel er weinig spektakel te beleven. Dat er 70 minuten later een 6-1 eindstand op het scorebord zou prijken had toen nog niemand verwacht. Na 20 minuten spelen was Robbert Olijfveld het eindstation van een Barendrechtse aanval. Na een prima een-tweetje schoot de aanvaller raak. Op het half uur was het opnieuw Robbert Olijfveld die mocht juichen nadat hij de score wist te verdubbelen.

Op slag van rust was het dan ook voor DOVO raak. Nick Hak ontving de bal in het zestienmetergebied en schoot doeltreffend raak. Een belangrijke treffer zo vlak voor rust.

Na 10 minuten voetballen in de tweede helft was de marge voor Barendrecht weer twee. Aanvoerder Max van Dijk mocht bij een corner vogeltje vrij raak koppen. Op het uur leek Marouane Bakour doelman Jeroen Vrolijk met een boogbal te verschalken. Jeroen Vrolijk wist met een uitstekende actie de bal nog net over de dwarsligger te tikken.

Met nog een kwartier te spelen was Robbert Olijfveld dit keer de aangever en bezorgde Marouane Bakour een uitgelezen kans op de 4-1 binnen te schieten. De vleugelaanvaller faalde niet en bezorgde Barendrecht een nog grotere voorsprong. Voor de thuisclub was het nog niet genoeg. Want amper 3 minuten later was het Niels Vorthoren die nu raak mocht knikken. Bij de tweede paal liet hij Jeroen Vrolijk kansloos.

Ook 5-1 was voor Barendrecht nog niet genoeg want Marouane Bakour strooide vijf minuten voor tijd nog meer zout in de Veenendaalse wonden. Met een prima schot schoot hij de definitieve eindstand op het scorebord.