DOVO weet kansen tegen FC Rijnvogels niet te benutten

5 maart 2023 13:15

Jeroen van den Berg

De wedstrijd tussen DOVO en FC Rijnvogels is geƫindigd in een 0-2 zege voor de gasten. Met name in het eerste bedrijf wist DOVO enkele grote kansen niet te benutten. Vlak na rust werd FC Rijnvogels geholpen met de openingstreffer. In de slotfase counterde zij effectief naar de 0-2 en 3 punten.

Het scheelde weinig of DOVO kon al snel een treffer noteren. Lulinho Martins ontving de bal met en schoot hard laag richting de korte hoek. Yannic Augustinus wist met een prima reflex het schot onschadelijk te maken. Niet lang daarna voorkwam de knie van Yannic Augustinus een eigen doelpunt. Lulinho Martins was daarna nog het meest dichtbij de treffer. Nadat hij Kasper Michel te snel af was produceerde de aanvaller een boogbal over de uitstormende Yannic Augustinus. De bal stuiterde tegen de paal terug het veld in. De rebound van Lulinho Martins werd tot ieders verbazing door de verdediging van de lijn gehaald.

De wedstrijd was in de tweede helft amper tien minuten oud of FC Rijnvogels kon juichen. Een vrije trap werd door Timo Pluk getoucheerd en viel buiten bereik van Jeroen Vrolijk in het doel. Voor DOVO het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De rooien drongen aan maar erg grote kansen waren er niet. Een schot van Timo Pluk werd gekraakt en viel boven op het doel. Chisom Leonard Johnson zag zijn schot via een arm van een speler naast gaan. Voor arbiter Dröge niet voldoende voor een strafschop. In de absolute slotfase brak FC Rijnvogels gevaarlijk uit en was Roy van Leeuwen het eindstation en bepaalde de uitslag op 0-2.