Geen doelpunten bij Staphorst tegen DOVO

5 februari 2023 14:15

Jeroen van den Berg

In de uitwedstrijd tegen Staphorst vielen er voor beide ploegen geen doelpunten te noteren. De wedstrijd eindigde daardoor zoals hij begon: 0-0. Saai was het Noorderslag niet want DOVO kreeg enkele goede mogelijkheden op een doelpunt terwijl ook de thuisploeg het doel van Jeroen Vrolijk enkele keren gevaarlijk onder vuur nam.

DOVO kon na de schorsingen weer beschikken over Nick de Bondt en Nick Hak. Eerstgenoemde begon direct weer in de basis. Met Daan Disveld vormde hij het hart van de verdediging. Het begin was van beide ploegen wat aftasten. Voor DOVO viel na een minuut of 20 de eerste mogelijkheid te noteren. Yorick Maats moest optreden nadat Lulinho Martins zijn doel onder vuur nam. Ook de thuisclub kreeg hierna een kans. Jurian van den Brink zag zijn inzet door Jeroen Vrolijk tot corner verwerkt worden.

Kian Visser kreeg in een tijdsbestek van 10 minuten enkele goede kansen op de openingstreffer. Een kopbal uit een corner van Nick de Bondt zag hij gestopt worden door Jorick Maats. Diezelfde Jorick Maats zag daarna een 1-2’tje tussen Ebbe Wenting en Kian Visser bij de spits eindigen. Het harde lage schot kon de doelman naast kijken. Rond het half uur ontsnapte Kian Visser aan de verdedigers en kwam oog-in-oog met Jorick Maats te staan de eerste inzet werd gekeerd door de doelman en ook bij de rebound van opnieuw Kian Visser was Jorick Maats de winnaar.

In de tweede helft ging DOVO op jacht naar de openingstreffer. Nadat Guido van Dijk de bal prima op Kian Visser gaf kon de aanvaller opnieuw afdrukken. Helaas voor iedereen die DOVO een warm hart toedraagt ging de bal net naast het doel. Na een uur voetballen kon ook Nick de Bondt zijn wapen tevoorschijn toveren en mocht hij een vrije trap nemen. Ook hier was de doelman de winnaar door de inzet te pakken.

Moet DOVO vijf minuten later een strafschop krijgen? Het schot van Kian Visser wordt door Jorick Maats gekeerd. De bal komt uiteindelijk op randje 16 bij Guido van Dijk terecht. De aanvaller wordt aangetikt en vraagt om een strafschop De prima leidende arbiter Visser wuift het weg en laat doorspelen. Dennis Hettinga kan na een schitterende bal van Nick de Bondt het vijandelijke strafschopgebied betreden en de bal naar de korte hoek sturen. Ook zijn inzet wordt door Jorick Maats onschadelijk gemaakt.

Aan de andere kant zijn een kwartier voor tijd de rapen gaar. Freddy Quispel probeert met een fopduik de scheidsrechter ook te verleiden tot het geven van een strafschop. Die ziet ook hier niks in en geeft de aanvaller zelfs geel voor een schwalbe. Maar ook Nick de Bondt en Kjelt Engbers (Staphorst) krijgen na een klein opstootje de gele kaart voorgehouden.

In de slotfase kan Kian Visser nog eenmaal het doel van Staphorst onder schot nemen. Met links produceert hij een gemakkelijke prooi voor Jorick Maats.