DOVO loopt tegen zeperd aan in Hoek

15 oktober 2022 17:00

Jeroen van den Berg

Een totale offday mogen we het noemen. DOVO liep op Sportpark Denoek al na vijf minuten achter de feiten aan. Na een 4-0 ruststand wist de thuisclub in de tweede helft de stand nog uit te breiden naar een 6-0 nederlaag voor DOVO.

DOVO begon fel. Zocht het doel van de tegenstander maar de eerste aanval van Hoek leverde de ploeg direct een strafschop op. Timo Pluk tikte Steve Schalkwijk aan waarna scheidsrechter Bruijntjes niet twijfelde en naar de stip wees. Rik Impens zag Jeroen Vrolijk wel naar de goede hoek gaan, maar zijn inzet was hard genoeg om de score te openen. Na bijna een kwartier spelen was er een hoogstandje van Anil Mercan. Op de achterlijn stuurde hij Karim Bannani het bos in. De voorzet die volgde werd door Guido van Dijk met een teenlengte gemist.

Steve Schalkwijk liet daarna opnieuw zijn klasse zien. Maar Jeroen Vrolijk was attent en kon zijn pegel onschadelijk maken. Het duurde niet lang voordat Hoek de voorsprong wist te verdubbelen. Een korte corner van Giovanni Delannoy op Mathieu De Smet werd door laatste genoemde met een prachtige krul de verre hoek in gedraaid. Hoek nam totaal geen gas terug en bleef het doel van Jeroen Vrolijk bestoken. In minuut 28 was het Steve Schalkwijk die op aangeven van opnieuw Giovanni Delannoy de derde Hoekse treffer binnen wist te schieten.

Opnieuw stond een corner aan de basis van de volgende treffer van Hoek. De afvallende bal viel voor de voeten van Mathieu De Smet. Hij twijfelde niet en nam de 4-0 op zijn pantoffel. Vlak voor rust is DOVO dicht bij een doelpunt. Op randje zestien stuurt Guido van Dijk de bal naar de hoek maar het handje van doelman Lars Knipping voorkomt de treffer. Ook Hoek krijgt nog een enorme kans. Een vrije trap van Mathieu De Smet spat uiteen op de lat boven Jeroen Vrolijk.

De tweede helft is amper vijf minuten oud of Rik Impens heeft zijn tweede van de middag op zijn schoen. Een voorzet van Giovanni Delannoy wordt door Jeroen Vrolijk onschadelijk gemaakt. De bal valt hierna voor de voeten van Rik Impens. In vrije positie schiet hij hoog over. Toch valt op Sportpark Denoek nog de 5-0. Opnieuw een corner die gevaar oplevert. Gertjan Martens ziet zijn inzet gekeerd worden door Jeroen Vrolijk maar de rebound is voor de doelman te machtig. In vrije positie mag Mohammad Jabar Zada intikken.

Hoek drukt door en invaller Jeffred Bonsu is dicht bij de zesde treffer van Hoek. Zijn kopbal wordt door de paal onschadelijk gemaakt. Het slotakkoord was voor invaller Jelco Schramp. Zijn pegel van een meter of 18 schampte de onderkant van de lat en vloog heerlijk binnen.  Terwijl de klok 90 minuten sloeg maar de scheidsrechter direct een einde aan het duel. Een wedstrijd voor DOVO om heel snel te vergeten. Op 29 oktober kunnen we thuis tegen SteDoCo de eer herstellen.