DOVO onderuit bij FC Rijnvogels

18 september 2022 12:45

Jeroen van den Berg

DOVO heeft op een winderig sportpark De Kooltuin de punten in Katwijk aan Zee moeten laten. FC Rijnvogels was na 90 minuten te sterk en versloeg de toenmalige koploper met 2-1.

De ploeg van Florian Wolf had het lastig op De Kooltuin. De thuisclub ging volle bak en had de pech dat het vizier niet scherp stond. Maar ook Jeroen Vrolijk wist de club meerdere keren van het scoren af te houden. Toch moest Jeroen Vrolijk na ruim 20 minuten zijn meerdere erkennen in een (halve) omhaal van Siebert Rutgers. Hij zag zijn bal gedragen door de wind achter Jeroen Vrolijk binnenvallen.

Na rust was de eerste echte kans van DOVO direct raak. Timo Pluk nam plaats achter de bal. Zijn bekende zwabberbal was voor doelman Augustinus te machtig en hij kon niks anders doen dan de bal terug het veld in boksen. Anil Mercan was attent en schoot de rebound binnen. Het doelpunt leek de wedstrijd doen kantelen. Nick de Bondt zag zijn schot nog net naast gaan. Aan de andere kant was het invaller Edin Bibuljica die vlak voor tijd zijn verdediger uit wist te kappen en in de korte hoek aan alle hoop van DOVO aan diggelen schoot.

DOVO ging in het restant nog wel op zoek naar de gelijkmaker. Lars Rebergen kwam net niet bij de bal en Anil Mercan zag zijn schot tot corner verwerkt worden.

Voor foto's van FC Rijnvogels - DOVO door Edwin Langezaal klik hier.