DOVO boekt knappe overwinning op Spakenburg

3 augustus 2022 16:15

Jeroen van den Berg

Voor het tweede duel om de Harry Hamstra Cup moest DOVO aantreden tegen Spakenburg. Aan de blauwe zijde van de Westmaat speelde de ploeg van Florian Wolf een prima pot en zag een 1-3 overwinning op het scorebord zijn. Door deze overwinning staan DOVO en IJsselmeervogels op de finaledag op gelijke hoogte. Het doelsaldo van de Vogels is iets beter.

In Spakenburg begon Florian Wolf met Jeroen Vrolijk op het doel. De achterhoede werd gevormd door Timo Pluk, Dennis Hetting, Lars Rebergen en Nick de Bondt. Op het middenveld begonnen Ebbe Wenting, Yannick Zeeman en Oktay Özturk. De voorhoede bestond uit Lulinho Martins, Guido van Dijk en Hicham Haouat. DOVO had het lastig in de beginfase. Spakenburg zocht veelvuldig de aanval en zag dit na amper 5 minuten al een doelpunt opleveren. Een slim balletje van Mark Veenhoven wist met enig geluk Ferebory Koumoura te bereiken. De vleugelaanvaller had weinig moeite om de bal in het lege doel te werken.

Oktay Özturk was na bijna 20 minuten spelen het eindstation van een prima aanval. Een bekeken bal van de aanvoerder viel op het dak van het doel. Niet lang daarna werd Hicham Haouat gelanceerd. De aanvaller werd binnen de beruchte lijnen door Jan van Diermen neergehaald. De toegekende strafschop werd door Oktay Özturk verzilverd.

In de tweede helft was de eerste kans voor DOVO. Lulinho Martins mocht vanaf de zijkant het doel opzoeken. Zijn harde streep in de korte hoek werd door doelman Dion Vlak tot corner verwerkt. Na een serie van 3 corners was de laatste succesvol. Een korte bal van Nick de Bondt op Lulinho Martins werd door de vleugelaanvaller bij de tweede paal neergelegd. Daar dook als zo vaak Lars Rebergen op. Ook nu timede de verdediger goed en passeerde Dion Vlak in de korte hoek.

Ook Spakenburg kreeg hierna een grote kans. Een voorzet op Floris van der Linden hard tegendraads gekopt. De bal ging echter rakelings langs het doel van Jeroen Vrolijk. Een kwartier voor tijd was Shaquille Prijor attent en snoepte de bal af van Thomas Heideman. Een simpel balletje op Lion Kalentjev bracht de spits in stelling. Zijn eerste poging zag hij nog gekeerd worden maar de rebound liet het net bollen.

Met nog een minuut of tien te spelen moest de thuisclub ook nog met 10 man verder. Marties Artien moest aan de noodrem trekken nadat Marlon Versteeg hem te snel af was. Zijn tweede gele kaart van de avond en dus rood. Na 90 minuten spelen was het genoeg en floot arbiter voor het einde. Een prima avondje voor de ploeg van Florian Wolf en een mooie oefenzege.

Zaterdag speelt DOVO op de finaledag van de Harry Hamstra Cup in Nijkerk. Dan is om 12:30 uur Kozakken Boys de tegenstander.