DOVO en DVS ’33 spelen gelijk om Harry Hamstra Cup

31 juli 2022 19:00

Jeroen van den Berg

DOVO en DVS ’33 Ermelo hebben de punten gedeeld in hun eerste wedstrijd om de Harry Hamstra Cup. Op het terrein van IJsselmeervogels stond er na 90 minuten voetballen een 2-2 eindstand op het scorebord.

Voor DVS ’33 Ermelo was het Ali Akla die het meest attent was op een diepe bal. De aanvaller had vervolgens weinig moeite om het leer het lege doel in te schuiven. Lang werd er niet genoten van de voorsprong. Een corner van Timo Pluk bereikte Oktay Öztürk. De middenvelder aarzelde geen moment en zag zijn schot met links in het net verdwijnen.

In de tweede helft lag het initiatief bij DOVO. De ploeg van Florian Wolf zocht veelvuldig het doel van de tegenstander. Ruim 10 minuten voor tijd leverde dit succes op. Een afgemeten voorzet van Shaquille Prijor werd door Hicham Haouat feilloos achter de Ermelose doelman geknikt.

Ook DOVO kon niet lang genieten van de voorsprong. Jorick Priem, op stage bij de Ermeloërs, wist Félino Helderton met een hard schot in de korte hoek te verschalken.

Dinsdag speelt DOVO haar tweede wedstrijd in de Harry Hamstra Cup. Aan de blauwe zijde van de Westmaat wordt er om 20:00 uur afgetrapt bij de wedstrijd Spakenburg tegen DOVO.