DOVO weet eindelijk weer wat winnen is

24 april 2022 12:15

Jeroen van den Berg

De laatste overwinning van DOVO dateerde van 19 februari. Toen werd de destijds koploper Sportlust ’46 met 3-1 in Veenendaal verslagen. Er volgde sindsdien 12 wedstrijden zonder overwinning (4 gelijkspelen en 8 nederlagen). Maar op DOVO haar 89e verjaardag werd er eindelijk weer een overwinning geboekt. In en tegen Hoek vocht de ploeg van Florian Wolf zich naar een knappe 2-3 overwinning.

DOVO zat al binnen het kwartier op rozen. Timo Pluk was na 8 minuten spelen het eindstation en schoot op aangeven van Matthijs van Nispen knap raak. Amper 5 minuten later was het opnieuw raak. Matthijs van Nispen stuurde Lulinho Martins weg. Lulinho Martins bleef koel en passeerde doelman Jordi de Jonghe met een bekeken schuiver.

De verdediging bij DOVO stond uitstekend en de thuisclub had moeite een gaatje in de Veenendaalse defensie te vinden. Vlak voor rust was de grootste kans. De scheidsrechter zag na een ongelukkig situatie de door Jeroen Vrolijk opgepakte bal als terugspeelbal. Een indirecte vrije trap op 10 meter van het doel volgde. Een harde streep van Rik Impens werd op de doellijn door Max Boonstoppel onschadelijk gemaakt.

Toch moest DOVO nog een tegentreffer incasseren. In de dying-seconds van de eerste helft werd Giovanni Delannoy gevonden. Zijn kopbal in de kruising was Jeroen Vrolijk te machtig. Wat volgde was direct het rustsignaal.

Lang kon Hoek niet genieten van aansluitingstreffer. Waar Matthijs van Nispen bij de eerste twee goals aangever was tekende de spelmaker nu zelf voor het doelpunt. Een streep van een meter of 25 was Jordi de Jonghe te machtig en zette DOVO weer op een marge van twee. Istvan Bakx is tien minuten later dicht bij opnieuw de aansluitingstreffer. Maar Jeroen Vrolijk steekt hier een stokje voor en redt bekwaam.

Hoek voert de druk verder op maar DOVO wankelt totaal niet. Wel moet Jeroen Vrolijk opnieuw redden als Giovanni Delannoy zijn tweede van de middag denkt te gaan maken. Een vermeende handsbal van DOVO wordt een kwartier voor tijd weggewuifd door de leidsman en Jahrdell Constansia ziet zijn kopbal naast gaan. Dat het een spannende slotfase gaat worden wordt 5 minuten voor tijd duidelijk. Erwin Franse weet spits Ruben de Jager te bereiken en zijn kopbal gaat binnen.

Dat DOVO de laatste tien minuten onder zware druk gaat komen te staan is dan al duidelijk. Een minuten later schreeuwt heel Zeeuws Vlaanderen opnieuw om een strafschop na een ‘overtreding’ op Alexander Embrechts maar opnieuw gaat het feest niet door. De druk is groot maar grote kansen voor Hoek zijn er niet meer en na ruim 6 minuten blessuretijd kan DOVO eindelijk weer eens 3 punten bijschrijven.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd: Omroep Zeeland Hoek - DOVO

Foto gemaakt door: John Bosch