DOVO verliest met ruime cijfers van ARC

11 december 2021 21:15

Jeroen van den Berg

In de laatste wedstrijd van 2021 is DOVO tegen een grote nederlaag aangelopen. De oefenwedstrijd tegen ARC eindigde in een riante 0-5 overwinning voor de ploeg uit Alphen aan de Rijn. Bij rust stond er een 0-4 ruststand op het scorebord.

De wedstrijd was amper 30 seconden oud of de eerste de beste aanval van de Alphenaren werd met succes afgerond. Dat de gasten vandaag effectief bleken werd na twintig minuten duidelijk. Een kopbal uit een vrije trap werd onhoudbaar achter Félino Helderton geknikt. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een prachtig schot van buiten de 16 verdween over de DOVO-doelman in de goal. Direct daarna was het wederom raak. Een Alphense counter zette de spits vrij voor Félino Helderton. Een kans die de spits optimaal wist te benutten: 0-4.

Hierna leek DOVO wat meer bij de les en gaf het niet veel meer weg. Zelf creëerde het nog een paar kansen. Nick Hak was het dichts bij een treffer. Of het wel of geen buitenspel was weet nog steeds niemand. Uiteindelijk maakte het ook niks uit want de harde streep van de spits ging ruim naast.

In de tweede helft was het DOVO dat licht overwicht had. Grote kansen werden er nier gecreëerd maar weggegeven werd er ook amper wat. De goed ingevallen Tarik el Khoulati zag zijn schot met links door de doelman uit de hoek gepakt worden. Vlak voor tijd wist ARC voor de vijfde keer het net te vinden. Opnieuw wist ARC uit een tegenstoot succesvol te zijn. Een hard schot verdween in de verre hoek binnen