DOVO pakt punt tegen Ter Leede

13 november 2021 21:30

Jeroen van den Berg

DOVO heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Ter Leede. In Sassenheim zaten de doelpunten in de beginfase. DOVO opende via Timo Pluk na 3 minuten de score. Tien minuten later stond de uiteindelijke eindstand op het scorebord. Noah Marti was de doelpuntenmaker.

Na een periode waarin het Coronavirus ook bij DOVO toesloeg kon er vandaag weer gevoetbald worden. In Sassenheim was Ter Leede de tegenstander. Op Sportpark De Roodemolen begon DOVO goed. De wedstrijd was 3 minuten oud of de bal lag al achter doelman Mark de Vries. Lulinho Martins gaf tegen zijn oude ploeg een schitterende crossbal op Nick Hak. De aanvaller gaf de bal aan Matthijs van Nispen, die de bal vervolgens slim mee gaf aan rechtervleugel verdediger Timo Pluk. Deze trok naar binnen en liet de doelman met een schuiver kansloos.

Heel lang kon DOVO niet genieten van deze start. Een corner voor Ter Leede een minuut of 10 later betekende de gelijkmaker. Noah Marti kon het leer achter Jeroen Vrolijk knikken. Direct daarna was DOVO opnieuw dicht bij de voorsprong. Een steekbal van Matthijs van Nispen bereikte Nick Hak. De aanvaller probeerde de doelman met een stift te verschalken maar de doelman wist de bal tot corner te verwerken. Het spel werd er hierna van beide kanten niet beter op.

Het was wachten tot minuut 37 voor de eerste echte kans. Een scrimmage voor de goal van DOVO werd uiteindelijk door Ter Leede tegen de paal gewerkt. De gevaarlijk counter van DOVO die volgde werd afgevlagd wegens buitenspel. Vlak voor rust moest Jeroen Vrolijk nog tweemaal een bal keren.

In de rust bleven Lars Rebergen en Oktay Öztürk in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Nick de Bondt en Anil Mercan. De eerste grote kans na rust was voor DOVO. Een corner wist aanvoerder Daan Disveld te bereiken. De verdediger zag zijn kopbal door Mark de Vries gekeerd worden. Ook de rebound was voor Daan Disveld maar die kopbal ging over. Met nog 20 minuten op de klok was het opnieuw chaos in de zestienmeter van DOVO. Met man en macht gooide zich DOVO voor de bal om de kans onschadelijk te maken én met succes.

De slotfase leverde beide ploegen nog een kans op. Nick Hak zag zijn schot tegen een verdediger afketsen en Jeroen moest zich strekken op uithaal. Uiteindelijk bleef de 1-1 stand op het scorebord staan en kon DOVO weer een punt aan het totaal toevoegen en is het de laatste 3 competitiewedstrijd ongeslagen.