DOVO boekt heerlijke en belangrijke overwinning bij VVSB

30 oktober 2021 21:30

Jeroen van den Berg

Midweeks moest DOVO nog aantreden in de KNVB Beker. Harkemase Boys bleek na 120 minuten voetballen met 2-1 te sterk. Vandaag opnieuw een uitwedstrijd voor DOVO. In competitieverband was in Noordwijkerhout VVSB de tegenstander. Na 90 minuten voetballen stond er een belangrijke 0-3 overwinning op het scorebord.

Vlak voor de start van de wedstrijd zag Florian Wolf Sabir Achefay in de warming-up afhaken. De aanvaller bleek niet fit genoeg en moest zich laten vervangen door Lion Kalentjev. Lulinho Martins speelde vandaag tegen zijn oude club en had na 10 minuten spelen de kans om VVSB pijn te doen. De aanvaller zag zijn schot door doelman Thom Jonkerman tot corner verwerkt worden. De thuisclub kreeg in het eerste half uur enkele corners maar wist daar amper gevaar uit te stichten.

DOVO deed dat op het half uur wel. Lulinho Martins had een goede actie die een corner opleverde. De corner van Matthijs van Nispen werd door Thom Jonkerman op het hoofd van Nick Hak gebokst. De bal viel daarna voor de voeten van Lion Kalentjev die de bal met weinig moeite over de doellijn schoot.

Diezelfde Lion Kalentjev kon zich een minuut later onsterfelijk maken. Een steekpass van Nick Hak bereikte de aanvaller, maar zijn schot werd knap gekeerd door Thom Jonkerman. Niet lang daarna moest ook Jeroen Vrolijk optreden. Het schot van Jayson Halman spatte uiteen op de vuisten van de doelman. Op slag van rust had diezelfde Jayson Halman nog een kans maar dit keer schoot hij over.

In de tweede helft duurde het een kwartier voor dat de eerste echte doelkans te noteren viel. Het was de thuisclub die eerst Jeroen Vrolijk redding zag brengen. Een dubbele corner leverde ook gevaar op. Een klutssituatie voor het doel kende uiteindelijk DOVO als winnaar. Een paar minuten later was de eerste de beste kans voor DOVO wel raak. Een voorzet van Lion Kalentjev werd door Thom Jonkerman niet goed beoordeeld. De bal kwam uiteindelijk bij Lulinho Martins. De aanvaller vond Oktay Öztürk die met een bekeken schot Thom Jonkerman kansloos liet.

Met nog een kwartier spelen was de grootste kans van de wedstrijd van VVSB voor Danny Bakker. De voormalig profvoetballer van Cambuur Leeuwarden schoot een dot van een kans naast. Vlak voor tijd deed de geweldig spelende Lulinho Martins zijn oude ploeg nog even extra pijn. Max den Boer vond na een perfecte aanval Lulinho Martins. Met een prima schot liet de snelle aanvaller Thom Jonkerman voor de derde keer deze avond kansloos en schoot hij DOVO naar de heerlijke 0-3 overwinning. Naast Max den Boer stonden bij het laatste fluitsignaal ook Sam Schoeman en Guido van Dijk binnen de lijnen. Alle drie maakte de stap vanuit de opleiding naar het eerste.