DOVO plaatst zich voor hoofdtoernooi KNVB Beker

22 september 2021 14:00

Jeroen van den Berg

DOVO zit in de koker voor de loting in de eerste ronde de KNVB Beker. De ploeg van Florian Wolf won de verre uitwedstrijd in Goes met 1-2. Na een 1-0 achterstand uit een strafschop wist DOVO door prachtige treffers van Sabir Achefay en Nick Hak alsnog de overwinning uit het vuur te slepen.

De ploeg was in Goes op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen ACV. Oktay Öztürk, Sabir Achefay en Lion Kalentjev namen de plaatsen in van Max den Boer, Anil Mercan en Lulinho Martins. DOVO begon goed op sportpark Het Schenge. Al binnen 10 minuten had Matthijs van Nispen de openingstreffer op zijn schoen. Nadat Nick Hak de bal perfect op Matthijs van Nispen wist terug te leggen vond de spelmaker de benen van doelman Matthew Lentink. In het tweede deel van de eerste helft nam Goes het initiatief over en kreeg het via Gianni Tiebosch en Sylvio Hage twee goede kansen. Laatst genoemde trof de buitenkant van de paal.

In de tweede helft keek DOVO vroeg tegen een achterstand aan. Rodney Kemp bracht Huib van Hecke in het strafschopgebied ten val. De arbiter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Gianni Tiebosch twijfelde ook geen moment en schoot de bal hard en hoog richting de kruising; 1-0. Voor DOVO het sein om alle schroom van zich af te gooien en op jacht te gaan naar de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd kwam die gelijkmaker ook op het scorebord te staan. Sabir Achefay ontving de bal van Nick de Bondt. Nadat de aanvaller eerst zijn tegenstander voorbij ging verdween zijn verwoestende uithaal van een meter of 25 stijf in de kruising! Maar DOVO was nog niet klaar. Oktay Öztürk speelde Nick de Bondt aan. De invaller stond ook dit keer aan de basis van de treffer. Zijn afgemeten voorzet werd door Nick Hak onhoudbaar achter doelman Matthew Lentink geknikt.

Met nog een minuten of 10 te spelen was DOVO hard op weg naar plaatsing voor de eerste ronde van het bekertoernooi. Diep in blessuretijd gooide Reza Maipauw nog bijna roet in het eten. De verdediger kopte de bal boven doelman Jeroen Vrolijk op de lat.

Zaterdag 25 september is de loting op ESPN. Rond de klok van 23:00 uur zullen de balletjes gehusseld worden.

Bekijk de samenvatting van Omroep Zeeland en die van PZC.