DOVO vecht zich in dying seconds naar gelijkspel

22 augustus 2021 11:45

Jeroen van den Berg

Het ging eindelijk weer ergens om. De eerste competitie uit bij VVOG was er direct één waar uiteindelijk alles in zat. Na ruim 90 enerverende minuten stond er uiteindelijk een 3-3 eindstand. Na een 3-0 achterstand vocht de ploeg van Florian Wolf zich knap terug en werd in de 95e minuut beloond.

DSC04809.JPG

Het begin was niet de beste fase van DOVO. Waar Oktay Öztürk na amper 5 minuten spelen de eerste kans kreeg maar zijn inzet bij de tweede paal hoog over zag gaan. Nadat Oktay Öztürk Pernelly Biya ruim buiten de 16 naar de grond werkte mocht Rafik el Hamdi aanleggen, nadat hij de bal eerst meters naar de goal gesmokkeld had, zijn streep ging dwars door de muur binnen. DOVO was ook toen nog niet wakker. Pernelly Biya kon tien minuten later opnieuw opduiken maar zag zijn kopbal hoog over gaan. Toen Jeremy de Graaf daarna zijn kopbal op de paal zag stuiteren was het wachten op een doelpunt. Een minuut later was het al raak. Diezelfde De Graaf kopte nu wel goed raak en zette de thuisploeg op 2-0. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 3-0. Een prima aanval met Pernelly Biya als eindstation. De voormalig DOVO-speler had weinig moeite de bal binnen te schuiven.

Nu leek DOVO wel wakker en men schakelde een tandje bij. Vlak voor rust was het Nick Hak die de belangrijke treffer wist te maken. Hij kopte bij de tweede paal een vrije trap van Matthijs van Nispen perfect binnen. Jeroen Vrolijk moest op slag van rust nog wel eenmaal reddend optreden. Nadat Hoogendoorn alleen op de doelman af mocht stevenen, kwam laatst genoemde als winnaar uit de strijd.

DSC04964.JPG

In de rust wisselde Florian Wolf tweemaal. Anil Mercan en Colin van Gelderen werden vervangen door Max den Boer en Kevin Greeven. DOVO ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Voerde de druk op en kreeg corner na corner. Ondertussen bleven de counters van VVOG levensgevaarlijk. Maar onder leiding van aanvoerder Daan Disveld stond het als een huis. Nadat VVOG 20 minuten voor tijd een corner nam en die bal door Kevin Greeven weggewerkt zag worden was invaller Pepijn van der Wissel attent en gaf de bal breed op Nick Hak. De spits zag dat Lion Kalentjev op snelheid lag en niet veel later lag zijn inzet in het Harderwijkse doel!

DSC05070.JPG

DOVO rook dat er meer te halen viel en bleef het doel van VVOG bestoken. Uiteindelijk werden de jongens in de dying seconds beloond. Een vrije trap van Matthijs van Nispen ging net over de meegekomen doelman Jeroen Vrolijk heen. Maar de weggekopte bal viel op de achterlijn voor de voeten van Pepijn van der Wissel. De jonge buitenspeler twijfelde geen moment en deponeerde de bal met enig geluk over alles en iedereen in het doel!