DOVO en Kozakken Boys spelen in doelpuntrijk duel gelijk

31 juli 2021 22:30

Jeroen van den Berg

Opnieuw is DOVO er in geslaagd om een ploeg uit de Tweede Divisie op een gelijkspel te houden. Na de 3-3 tegen TEC Tiel stond er na 90 minuten een zelfde uitslag op het scorebord tegen Kozakken Boys. Aan de thee ging DOVO nog met een 1-0 voorsprong.

De wedstrijd tussen deze twee ploegen stond in het teken van de Harry Hamstra Cup. Het jaarlijkse voetbalevenement kent dit seizoen met Kozakken Boys, IJsselmeervogels, DVS ’33 Ermelo, DOVO en het organiserende Sparta Nijkerk een prachtig deelnemersveld. De organisatie van de Harry Hamstra Cup is verbonden aan Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum. Sterker nog: deze stichting is voor vijf jaar het goede doel van het jaarlijkse toernooi. De opbrengst komt ten goede aan projecten die betrekking hebben op oncologische zorg. Met de fondsen helpen we het verblijf van de patiënten een stukje aangenamer te maken.

In een aftastend begin waarin DOVO liet zien dat het vandaag erg geconcentreerd en als team de wedstrijd wilde spelen mocht de ploeg van Florian Wolf de eerste kans noteren. Na een minuut of 20 was het een kopbal van Max den Boer die over het doel van Jan Schimmel ging. Niet lang daarna was DOVO opnieuw gevaarlijk. Lulinho Martins zijn voorzet bij de eerste paal werd door Anil Mercan naast gekopt.

Toch was het DOVO wat net na het half uur zichzelf wist te belonen.  Een prachtige aanval over 6 schijven met Max den Boer als eindstation. Het talent uit de jeugdopleiding liet doelman Schimmel met links volstrekt kansloos. Tegenover de kansen van DOVO wisten de gasten buiten een van richting veranderd schot geen enkele kans te creëren.

DSC03655.JPG

In de rust bleven Lion Kalentjev, Max den Boer, Colin van Gelderen en Lars Rebergen achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Guido van Dijk, Matthijs van Nispen, Kevin Greeven en Timo Pluk. De tweede helft was nog geen 10 minuten aan de gang of de gasten kwamen op gelijke hoogte. Thomas Marijnissen mocht op aangeven van Rochdi Achenteh de bal achter Jeroen Vrolijk schieten.

Lang kon Kozakken Boys niet van de gelijke stand genieten. Een vrije trap van Matthijs van Nispen werd door Kaj Ramsteijn via de onderkant van de lat in eigen doel geschoten. Op het uur wisselde beide coaches veel spelers. Een vernieuwd Kozakken Boys moest op zoek naar de gelijkmaker.

DSC03910.JPG

Met nog een kwartier te spelen werd hét doelpunt van de middag gescoord. Jan Schimmel probeerde Justin Paal uit te spelen. De uittrap van Jan Schimmel werd door Matthijs van Nispen op een meter of 40 op de borst aangenomen. De spelmaker liet de bal vervolgens eenmaal stuiteren om hem vervolgens met een heerlijke volley in een keer in het doel geschoten.

Dit keer kon DOVO niet lang van het doelpunt genieten. Leandro Resida was attent en liet Martijn Brussaard met een hard schot kansloos. Met nog 10 minuten te spelen kwamen de gasten uiteindelijk opnieuw op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door Sven van Ingen op de paal gekopt. Tarik Fagrach was er als de kippen bij om de terugspringende bal binnen te werken.