DOVO plaatst zich na strafschoppen voor volgende ronde

29 augustus 2020 20:45

Jeroen van den Berg

DOVO heeft de eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor de KNVB beker gewonnen. In Hoogeveen moesten er strafschoppen aan te pas komen om de volgende ronde te bereiken. Na 120 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord. In de strafschoppenserie was DOVO heer en meester en won met 1-4.

DOVO kreeg in Hoogeveen te maken met een stormloop van de thuisploeg. Hoogeveen kon ik no time enkele grote kansen noteren. Noah Schuurman was twee keer dicht bij de openingstreffer maar vond beide keren Jeroen Vrolijk op zijn weg. Kjelt Engbers wist de doelman na 10 minuten wel te verschalken. Van een meter of 55 schoot hij de bal strak over de doelman heen. De thuisploeg ging hierna vrolijk door met kansen creëren. Noah Schuurman was opnieuw de gevaarlijkste man maar had het vizier deze middag niet op scherp staan.

Ook DOVO kreeg hierna enkele goede kansen. Kai Huisman schoot van een meter of 5 over de dwarsligger. Ook Nick de Bondt kon twee goede kansen noteren maar hij vond nog geen doel. DOVO kwam beter in de wedstrijd maar de felle tegenstoten van Hoogeveen bleven gevaarlijk.

In de tweede helft stond er een beter DOVO binnen de lijnen. Na 20 minuten betaalde zich dit uit in de gelijkmaker. Bo van Essen was attent bij een glijpartij van Levon van Dijk. De aanvaller kon hierdoor alleen op de doelman af stevenen. Van Essen bleef koel en schoot de gelijkmaker binnen. Toch liep DOVO een kwartier voor tijd opnieuw achter de feiten aan. Martijn Drent mocht vrij inkoppen en liet Jeroen Vrolijk kansloos.

Het antwoord van DOVO was perfect. Nick de Bondt mocht in de zestien vrij uithalen en streepte de bal strak in de kruising. Hierna werd er in het restant en de verlenging niet meer gescoord.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Waar DOVO via Nick de Bondt trefzeker was, zag Menno Heerkens zijn inzet op de lat gaan. Quincy Arends en Simon van Zeelst wisten het net wel te vinden. Nadat Twan Berends zijn strafschop door Jeroen Vrolijk gekeerd zag worden stond DOVO op matchpoint. Aanvoerder Barry Beijer mocht de trekker overhalen en met een streep door het midden schoot hij DOVO naar de volgende ronde.