Verslag pupil van de week

23 september 2022 16:45

Op dinsdag 20 september was Eliël Ferkranus, speler van DOVO JO12-5, pupil van de week bij de bekerwedstrijd DOVO - Spakenburg. Wil je weten hoe hij de wedstrijd heeft beleefd? Lees dan hier zijn verslag:

Ik ben Eliël Ferkranus, 10 jaar en voetbal in de JO12-5. Ik was op 20 september 2022 pupil van de week tijdens de belangrijke KNVB Bekerwedstrijd DOVO-Spakenburg.

Samen met papa, mama en mijn zusje werden we ontvangen door Johan Blad in de ruimte van de businessclub. Er was voor mij speciaal een tafeltje gereserveerd waar ik aan mocht zitten. We kregen wat te drinken en ik moest een formulier invullen met allerlei vragen over mijzelf. De omroeper roept voor de wedstrijd mijn naam om en vertelt allemaal leuke weetjes over mij. Er werd nog een foto van mij gemaakt voor social media. Verder heb ik nog even op de tribune gestaan, vanuit daar kon ik het hele voetbalveld goed zien.

Na het invullen van het formulier werd ik opgehaald door teammanager Jan van Rabenswaay. Ik ging samen met hem naar de kleedkamer. Daar zaten de DOVO-spelers en de hoofdtrainer. Ik mocht ze allemaal een handje geven. Ze waren erg aardig.

We gingen naar het veld toe om de warming-up te doen. Ik deed de warming-up samen met de wisselspelers. We deden overschieten met de bal. Zelfs mijn papa heeft nog even meegedaan. Na de warming-up gingen we weer naar de kleedkamer toe om ons op de wedstrijd voor te bereiden. Trainer Florian Wolf nam alle tactieken nog door en sprak de spelers moed in.

En toen was het moment daar dat ik met de DOVO spelers het veld op mocht. Ik liep met de scheidsrechter en grensrechters voorop. De muziek ging aan en daar ging ik. Wat was dat magisch. Ik vond het wel heel spannend, maar zodra ik op het veld stond was het alleen maar genieten. De spelers van DOVO en Spakenburg gaven elkaar, de scheidsrechter, grensrechters en mij nog een highfive. Ik mocht de aftrap nemen en het eerste doelpunt tegen Spakenburg scoren. Ik schoot de bal zo hard mogelijk in de rechter bovenhoek: GOOOOAAALLL! Zo tof om al die mensen te zien en te horen juichen toen ik had gescoord.

Na het scoren van het doelpunt mocht ik bij de wisselspelers in de dug-out zitten om de wedstrijd te volgen. Wat een spannende wedstrijd! Helaas heeft Spakenburg in de eerste helft gescoord. We gingen met 0-1 de rust in. In de rust mocht ik op het veld een balletje trappen. Na de rust ging ik in de dug-out weer de wedstrijd bekijken. De eindstand bleef 0-1.

De wedstrijd was afgelopen en ik mocht weer naar de ruimte van de businessclub. Daar kreeg ik als verrassing een voetbal  met alle handtekeningen van het DOVO team, een diploma en een pizzacheque. Tot slot mocht ik nog op de foto met trainer Florian Wolf en voorzitter Bert Septer.

Ik vond het echt een super ervaring. Dankjulliewel DOVO voor deze prachtige avond. Ik zal dit nooit vergeten!