DOVO verliest bij Barendrecht

14 mei 2022 22:00

Jeroen van den Berg

DOVO heeft na 3 overwinningen op rij een 3-1 nederlaag bij Barendrecht geleden. Na een 1-0 ruststand bracht de ingevallen Guido van Dijk de ploegen nog op gelijke hoogte. In het laatste kwartier sloeg de thuisploeg nog tweemaal toe. Bart Deprez (tweemaal) en Niels Vorthoren waren de Barendrechtse doelpuntenmakers.

Florian Wolf kon op sportpark De Bongerd beschikken over aanvoerder Daan Disveld, Nick de Bondt en Lion Kalentjev. Ook de al langer afwezige Bart en Mark Westerlaken waren niet inzetbaar. Oktay Öztürk naam plaats in het hart van de verdediging en Max den Boer stond na een langdurige blessure weer in de basis.

Na nog geen vijf minuten voetballen was het Anil Mercan wat het eerste kansje kreeg. Zijn schot verdween naast het doel van Jeffrey Verkerk. Diezelfde Jeffrey Verkerk stond tien minuten later op de juiste plek nadat Nick Hak een verzet van Matthijs van Nispen op doel wist te koppen

Nadat Lulinho Martins na ruim 25 minuten rakelings over het Barendrechtse doel knalt is het een minuut later de paal die een doelpunt van Lulinho Martins én DOVO in de weg staat. Vijf minuten later is het aan de andere kant wel raak. Nadat eerst Romano van der Stoep over het doel van Jeroen Vrolijk schiet is het Bart Deprez die een dieptebal uitstekend beoordeeld en langs Jeroen Vrolijk binnen schiet. Daarna heeft Bart Deprez de kans op zijn tweede, maar haastigheid voorkomt een grote kans.

Vijf minuten na rust laat Bart Deprez een hoogstandje zien. Uit de draai lobt hij de bal op fantastische wijze over Jeroen Vrolijk. Tot ieders tevredenheid bij DOVO valt de bal op de lat. Direct daarna laat ook Timo Pluk zien geweldige dingen te kunnen met zijn rechter. Zijn afstandsschot spat via de onderkant van de lat terug het veld in.

Na ruim een uur spelen kan DOVO eindelijk juichen. Een vrije trap van Matthijs van Nispen wordt door, de in de rust ingevallen, Guido van Dijk bij de tweede paal achter Jeffrey Verkerk gekopt. Heel lang kan DOVO niet genieten van deze gelijke stand want bijna tien minuten later staat de thuisclub weer op voorsprong. Bart Deprez weet een voorzet van Ugur Altintas binnen te schieten. Met nog een minuut of vijf te spelen kan Barendrecht nog een keer juichen. Nu is het Niels Vorthoren die het net weet te vinden. Een voorzet van Tim Eekman kopt hij raak.

DOVO krijgt hierna nog twee kansen. Eerst vind Matthijs van Nispen Jeffrey Verkerk op zijn weg en in blessuretijd is het Lulinho Martins die de doelman redding ziet brengen.

Zaterdag speelt DOVO een thuiswedstrijd. Op eigen veld is dan Staphorst de tegenstander.