DOVO verliest nipt bij Harkemase Boys

14 april 2022 22:30

Jeroen van den Berg

DOVO heeft de verre uitwedstrijd bij Harkemase Boys nipt verloren. Op sportpark De Bosk werd het 1-0 voor de gastheer. Matchwinner werd Kian Visser, hij tekende na bijna een half uur speler voor de enige treffer van de wedstrijd.

Het was flink puzzelen voor Florian Wolf. Naast de vele spelers met een blessure kon DOVO ook geen beroep doen op de geschorste Nick Hak en de afwezige Matthijs van Nispen en Rachad Madi. Voor Guido van Dijk betekende dit zijn basisdebuut in het eerste. Hij nam de plek in van Quincy Arends.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. Een vrije trap op randje zestien werd door Mark Bruintjes hard in de Veenendaalse muur geschoten. Waar de beginfase iets in het voordeel voor DOVO was leverde dit geen kansen op.

Na bijna een half uur spelen was het wel direct raak voor Harkemase Boys. Thomas Prinsen vond Kian Visser. De naar IJsselmeervogels vertrekkende spits zag zijn schot van richting veranderen en achter doelman Jeroen Vrolijk binnen vliegen. Vlak voor rust had Lars Rebergen na een duel een blessurebehandeling nodig. De eerste helft uitspelen lukte nog maar in de rust moest de centrale verdediger zich toch laten wisselen. Oktay Öztürk, ook net terug van een blessure, was zijn vervanger.

In de tweede helft probeerde Harkemase Boys de voorsprong direct te verdubbelen. DOVO hield prima stand en was met nog twintig minuten op de klok dicht bij de gelijkmaker. Nick de Bondt nam plaatst achter een vrije trap op randje zestien. Met zijn linker schoot hij de bal via de muur op doel. Erick Jansema moest alle zeilen bij zetten en kon de bal tot corner verwerken. DOVO ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met nog een paar minuten op de klok was invaller Oktay Öztürk het dichts bij de gelijkmaker. Vanaf een meter of 8 nam het Harkemase doel onder vuur. Een geweldige redding van Erick Jansema voorkwam de gelijkmaker en vertrok DOVO puntloos terug naar Veenendaal.

Maandag 18 april staat een kraker op het programma. DOVO ontvangt op het eigen Panhuis VVOG. Een wedstrijd waarin een positief resultaat nodig is. Hopelijk kunnen we rekenen op massale steun!?