DOVO benut kansen niet en verliest in Assen

6 april 2022 16:45

Jeroen van den Berg

DOVO is er niet in geslaagd om met een positief resultaat uit Assen terug te keren. Bij ACV werd er met 3-0 verloren. Net als afgelopen zaterdag bij DVS ’33 Ermelo keek DOVO ook nu tegen een 2-0 achterstand aan. In de slotminuut wist ACV nog eenmaal te scoren en de wedstrijd op een 3-0 uitslag te bepalen.

DOVO leek op weg naar een droomstart. In minuut 1 en 2 was Nick Hak dichtbij de openingstreffer. De eerste keer wist hij de voorzet van Lulinho Martins niet af te maken en direct daarna was de volgende kans ook bijna raak. Nu kopte Nick Hak het leer op de paal. Ook ACV kreeg kansen. De grootste was na een kwartier voetballen. Uit een scrimmage was het een schot van de thuisploeg die door Jeroen Vrolijk knap gekeerd werd.

Drie minuten later was het wel raak. Een corner van Freddy Quespel weet Nick Westebring te bereiken, zijn inzet laat Jeroen Vrolijk kansloos. Daarna is het de beurt aan DOVO. De ploeg van Florian Wolf krijgt in een kort tijdsbestek drie enorme kansen. Een voorzet van Timo Pluk bereikt het hoofd van Nick Hak. De aanvaller ziet zijn inzet gekeerd worden door Ben Wormmeester. Ook is de doelman de winnaar als Anil Mercan zijn doel onder vuur neemt. De derde kans is opnieuw voor de aanvallende middenvelder maar nu mikt hij de bal naast.

Met nog een kleine tien minuten te spelen weet ACV Assen het net wel te vinden. Een vrije trap van Freddy Quespel bereikte Gijs Jasper, die met een rake kopbal de gastheer op 2-0 knikte.

In de tweede helft ging DOVO op zoek naar de aansluitingstreffer. Verdediger Lars Rebergen was daar het dichts bij. Zijn kopbal werd door doelpuntenmaker Gijs Jasper van de doellijn gekopt. In de absolute slotfase bracht Boy Spijkerman met zijn doelpunt de eindstand op 3-0.