DOVO verslaat Scherpenzeel in oefenwedstrijd

20 oktober 2021 16:30

Jeroen van den Berg

DOVO heeft de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Scherpenzeel met 3-2 gewonnen. Na een 0-2 achterstand boog de ploeg van Florian Wolf de stand om naar een overwinning. Guido van Dijk had met 2 treffers een groot aandeel in de winst.

Bij DOVO maakte Niek van Mourik, speler van DOVO O23-1, zijn officieuze debuut in het eerste en direct in de basis. De overige plaatsen werden bezet door doelman Félino Helderton, Rivillino Neslo, Nick de Bondt, Kevin Greeven, Bart Westerlaken, Pepijn van der Wissel, Tarik el Khoulati, Lion Kalentjev, Guido van Dijk en Sabir Achefay.

In het begin vielen er voor beide ploegen weinig kansen te noteren. Doelmannen Félino Helderton en Daan Schennink (Scherpenzeel) moesten allebei een keer handelend optreden. Toch waren het de gasten die op slag van rust wisten te scoren. Invaller Arwin van Soest kwam oog-in-oog met Félino Helderton en wist hem te passeren. Direct na rust was het opnieuw raak voor Scherpenzeel. Middenvelder Coen Temminck veroverde de bal op het middenveld, kon ver doorlopen en de bal vervolgens in de uiterste hoek prikken.

Spits Guido van Dijk bezorgde DOVO niet veel later de aansluitingstreffer. Nadat Kevin Greeven een prima steekbal bij Guiod van Dijk afleverde, bleef de spits oog-in-oog met de doelman koeltjes en schoof de 1-2 binnen. Tussendoor voorkwam Félino Helderton met een heerlijke redding de 1-3. De doelman tikte een schot prima over de kruising.  Het was vervolgens Nick de Bondt die liet zien nog altijd over een uitstekende linker te beschikken. Een vrije trap krulde hij prachtig achter Daan Schennink en betekende de gelijkmaker.

Het slotakkoord was ook voor DOVO. Invaller Justin Paal gooide een minuut voor tijd er nog maar eens een heerlijke actie uit. De vleugelspeler bediende vervolgens Guido van Dijk uitstekend. De spits had weinig moeite dit buitenkansje te verzilveren. Zijn tweede van de avond en de oefenzege voor DOVO.