DOVO benut kansen niet en verliest ruim van ODIN ‘59

26 september 2021 13:45

Jeroen van den Berg

DOVO heeft de bekerzege in en tegen Goes geen goed vervolg kunnen geven. In Heemskerk kon de ploeg van Florian Wolf de vele kansen niet benutten en kreeg het van ODIN ’59 een lesje effectiviteit. Op Sportpark Assumburg stond er na 90 minuten voetballen een 4-1 eindstand op het scorebord.

In Heemskerk begon DOVO goed aan de wedstrijd. Zocht veelvuldig het doel van ODIN ’59 maar kon de vele kansen niet afmaken. De thuisploeg deed dat na ruim 20 minuten voetballen wel een kopbal van Ahmed el Mahdi stuiterde ongelukkig in de korte hoek achter Jeroen Vrolijk binnen. Tien minuten voor rust vond DOVO wel het doel. Lulinho Martins ontving op de rand van het eigen strafschopgebied de bal. Zijn rush naar het vijandelijke doel bekroonde hij door vanaf een meter of 20 de bal binnen te krullen.

In de tweede helft keek DOVO opnieuw vlot tegen een achterstand aan. Clifton Gorissen was het eindstation van een aanval en had weinig moeite de bal binnen te werken. DOVO moest wederom opzoek naar de gelijkmaker. Het was er dichtbij maar paal en doelman Joost Meendering stonden in de weg. Thom de Vries schoot een kwartier voor tijd aan alle hoop een einde. Een een-twee op randje zestien wist hij succesvol af te ronden. Diezelfde Thom de Vries mocht met de andere doelpuntenmaker Ahmed el Mahdi alleen op Jeroen Vrolijk af gaan. Ahmed el Mahdi legde de bal goed breed en zag Thom de Vries zijn tweede van de middag binnen tikken.

DOVO speelde toen al met 10 man. Nadat er 5 wissels ingebracht waren liep Rodney Kemp een schouderblessure op . Scheidsrechter Frank de Winter vond het na precies 90 minuten voetballen genoeg.