DOVO doorstaat laatste test voor start competitie

14 augustus 2021 19:30

Jeroen van den Berg

DOVO heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In en tegen Hoogland werd de zondag derde divisionist met 0-3 verslagen. Na een 0-1 ruststand wist de ploeg van Florian Wolf met nog twee prachtige goals in de tweede helft de score uit te breiden.

De oefenwedstrijd tegen Hoogland stond in het teken van de laatste test voor de competitiestart. Een test die DOVO goed wist te doorstaan. Florian Wolf begon vandaag met Jeroen Vrolijk in het doel. De achterhoede bestond uit Lars Rebergen, aanvoerder Daan Disveld, Rodney Kemp (hij vervang de afwezige Oktay Öztürk en Colin van Gelderen. Op het middenveld liepen Lulinho Martins, Bart Westerlaken, Anil Mercan en Matthijs van Nispen. De voorhoede werd gevormd door Nick Hak en Lion Kalentjev.

DOVO was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Zonder zelf hele grote kansen te creëren gaf het ook helemaal niets weg. Toch was het DOVO wat rond het half uur de score wist te openen. Matthijs van Nispen wist Nick Hak met een uitstekende bal voor de Hooglandse doelman te zetten. Het lobje van Nick Hak over de uitkomende doelman stuiterde prachtig in het doel.

DSC04601.JPG

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. DOVO had het overwicht en het was wachten op de volgende treffer. Die kwam er na een kwartier voetballen ook. Guido van Dijk dook attent op bij de eerste paal en prikte de voorzet van Anil Mercan uitstekend in de korte hoek binnen. Vijf minuten laat Matthijs van Nispen zich opnieuw gelden. De aanvallende middenvelder wist vorige week tegen IJsselmeervogels de bal al op prachtige wijze in de kruising te schieten. Vandaag deed hij het nog eens dunnetjes over. Waar hij vorige week koos voor de rechterbovenhoek van de keeper schoot hij hem vandaag, vanaf dezelfde afstand, in de linkerbovenhoek!

DSC04709.JPG

Het slotakkoord leek voor Nick de Bondt te zijn. Nadat hij de bal in de diepte ontving twijfelde de aanvaller geen moment en nam de bal ineens op zijn schoen. Zijn schot stuiterde helaas via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Op zaterdag 21 augustus opent DOVO de competitie met een uitwedstrijd tegen VVOG. In Harderwijk begint de wedstrijd om 14:30 uur.