DOVO schrijft Harry Hamstra Cup op haar naam

8 augustus 2021 13:30

Jeroen van den Berg

Dat Florian Wolf met zijn ploeg op de goede weg is wordt steeds meer duidelijk. Na de goede wedstrijden tegen Kozakken Boys (3-3) en DVS ’33 Ermelo (1-1), boekte DOVO haar eerste overwinning. Een mooie en achteraf ook belangrijke. Nadat het succesbolwerk IJsselmeervogels met 3-1 werd verslagen lag DOVO op pole position om de Harry Hamstra Cup binnen te slepen. Sparta Nijkerk versloeg uiteindelijk in de slotminuten DVS ’33 Ermelo met miniem verschil, wat voor DOVO voldoende was om de cup en de daarbij behorende cheque van € 1500,- in ontvangst te nemen.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat beide ploegen er een leuke wedstrijd van wilde maken. Op De Ebbenhorst was het IJsselmeervogels wat de eerste grote kans mocht noteren. Een pass van Mike van de Laar werd door Danny van den Meiracker uitstekend uit de lucht geplukt. De spits gaf de bal breed op Pieter Langendijk. Maar oog-in-oog met Jeroen Vrolijk zag de aanvaller zijn inzet door de doelman tot corner verwerkt worden. Voor DOVO was het Lulinho Martins die eerste kans van de middag kreeg. De rappe aanvaller zag zijn schuiver een metertje naast het doel van Jaimy Schaap gaan. Na bijna 20 minuten spelen was Lulinho Martins opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een harde knal spatte boven Jaimy Schaap op de lat uiteen. De rebound was een prooi voor Anil Mercan. Zijn schot leek op weg naar de kruising maar ging via een schouder over de achterlijn.

DSC04127.JPG

Toch was het IJsselmeervogels wat op voorsprong wist te komen. Nadat Steven Sanchez Angulo eerst nog zijn inzet door Jeroen Vrolijk gekeerd zag worden was de aanvaller er niet vee later als de kippen bij na een dieptepass van Mike van de Laar. Steven Sanchez Angulo liet de uitkomende Jeroen Vrolijk met een simpel lobje kansloos. DOVO liet de koppies niet hangen en kwam direct met een antwoord. Anil Mercan stuurde Lion Kalentjev perfect diep. De spits bleef rustig, schudde de verdediger van zich af en liet Jaimy Schaap kansloos achter; 1-1.

In de tweede helft voerde beide ploegen enkele wissels door. Vijf minuten na rust was Lion Kalentjev dicht bij zijn tweede van de middag maar de aanvaller zag zijn inzet door Jaimy Schaap gepareerd worden. Tien minuten later lijkt Danny van den Meiracker IJsselmeervogels op voorsprong te gaan zetten. De spits controleert de bal opnieuw uitstekend maar zijn schot is van een minder niveau en gaat over. Daarna is de spits aangever op Steven Sanchez Angulo maar ook hij laat het na om zijn tweede van de middag te maken. Hij vind Jeroen Vrolijk op zijn weg.

Twintig minuten voor tijd kan Lion Kalentjev dan wel juichen. Met een prachtige lichaamsschijnbeweging ontdoet hij zich van zijn tegenstander. Met links schiet hij met een droge schuiver de bal, buiten bereik van Jaimy Schaap, in de verre hoek binnen. Invaller Rivillino Neslo komt een teenlengte te kort om DOVO op een nog grotere voorsprong te schieten. De kopbal van Guido van Dijk stuitert daardoor net voorlangs.

DSC04267.JPG

Vlak voor tijd valt de mooiste treffer van de middag te noteren. Invaller Matthijs van Nispen ontvangt op een meter of 30 van de goal de bal. De middenvelder twijfelt niet en pegelt de bal hoog en onhoudbaar achter Jaimy Schaap in de kruising. Het slotakkoord is opnieuw voor DOVO. Dit keer is het Guido van Dijk. De spits ontvangt de bal van Tarik el Khoulati en ziet zijn harde schot in het zijnet belanden.

Een prachtig resultaat voor de ploeg van Florian Wolf, die 2,5 uur later ook nog een extra beloning kreeg. Door de 3-2 overwinning van Sparta Nijkerk op DVS ’33 Ermelo mocht men zich ook tot toernooiwinnaar kronen. Een prachtige bokaal en de daarbij behorende cheque van 1500 euro.

De dag werd uiteindelijk in Veenendaal afgesloten met een heerlijke barbecue. Deze barbecue werd mede mogelijk gemaakt door Keurslagerij Jan van Leeuwen. Wij willen alle mensen die deze avond mogelijk hebben gemaakt ontzettend bedanken.