Tevreden gezichten na puntendeling met TEC

26 juni 2021 20:45

Jeroen van den Berg

Eindelijk mocht er weer gevoetbald worden. De laatste wedstrijd was immers al in het vorige jaar. Op 6 oktober 2020 was op het Panhuis DVS ’33 Ermelo de tegenstander. Nu bijna 8 maanden later mocht er weer gevoetbald worden. DOVO en TEC trapte in alle vroegte af voor een boeiende pot voetbal.

Voor trainer Florian Wolf was het na weken van trainen de eerste echte beproeving. Met tweede divisionist TEC uit Tiel was er een sterke oefenpartner gevonden. Onder warme omstandigheden werd er voor ruim 300 toeschouwers om half 11 afgetrapt. Bij DOVO veel nieuwe gezichten. Met Jeroen Vrolijk, Daan Disveld en jeugdexponent Max den Boer stonden de meest bekende gezichten aan de aftrap.

DOVO begon sterk aan de wedstrijd en wist enkele keren gevaar te stichten. Zo zagen Nick Hak en Max den Boer hun schot geblokt worden en kopte laatst genoemde in de handen van doelman Kees Heemskerk. Na bijna 25 minuten spelen had Nick Hak wel zijn eerste treffer te pakken. Matthijs van Nispen stak de aanvaller uitstekend weg. Nadat hij de buitenspelval wist te omzeilen en ook de Tielse doelman schoof hij de bal simpel binnen.

DSC02608.JPGMatthijs van Nispen met de kans op de 2-0

Waar Matthijs van Nispen eerst nog de assist produceerde, was hij niet lang daarna bijna zelf de gevierde man. Na goed doorgaan kon de spelmaker alleen voor het Tielse doel opduiken. Met links schoot hij de bal net over de dwarsligger. Aan de andere kant moest Jeroen Vrolijk enkele keren optreden. Op slag van rust produceerde TEC dan toch de gelijkmaker. Een harde vrije trap van Gino Bosz vloog tegen het net.

In de tweede helft verschenen er 10 nieuwe namen binnen het veld. Alleen Noah Abid bleef staan. Lang hoefde de supporters niet te wachten op een volgend doelpunt. Debutant Guido van Dijk was het eindstation van een perfecte aanval waarin de DOVO-jeugd een groot aandeel had. Joris Kuipers bezorgde de bal bij Pepijn van der Wissel. De rappe aanvaller gaf de bal vervolgens panklaar voor op Guido van Dijk. De spits had slechts 7 minuten nodig voor zijn eerste treffer in het shirt van DOVO. Heel lang kon DOVO niet van de voorsprong genieten. Dilivio Hoffman prikte de bal in de verre hoek achter Martijn Brussaard.

Toch weet DOVO opnieuw de rug te rechten. Jairo Schet lag op snelheid en nadat hij ook doelman Mathijs Swaneveld gepasseerd was wist hij zijn rush met een prima goal af te ronden. DOVO leek de score uit te gaan bouwen maar een schot van Leonard Johnson toucheerde de lat en Guido van Dijk zag zijn schot klemvast gepakt worden. Ook invaller Pepijn van der Wissel was dicht bij een treffer. Eerst werd zijn schot gekraakt en leverde het slechts een corner op. Vlak voor tijd schoot hij het leer enkele centimeters in de kort hoek naast.

DSC02666.JPGJairo Schet op weg naar de 3-2

Uiteindelijk wist TEC toch nog een treffer te maken. Bashir Donk bepaalde vlak voor tijd de einduitslag van een boeiende oefenwedstrijd op 3-3. Voor DOVO was dit ook het laatste optreden. De ploeg van Florian Wolf heeft nu een welverdiende vakantie en hervat op 19 juli de training.

23' 1-0 Nick Hak
45' 1-1 Gino Bosz
52' 2-1 Guido van Dijk
54' 2-2 Dilivio Hoffman
67' 3-2 Jairo Schet
83' 3-3 Bashir Donk

Opstelling DOVO 1e helft: Jeroen Vrolijk, Timo Pluk, Daan Disveld, Mark Westerlaken, Kevin Greeven, Bart Westerlaken, Noah Abid, Max den Boer, Matthijs van Nispen, Lulinho Martins, Nick Hak.

Opstelling DOVO 2e helft: Martijn Brussaard, Jairo Schet, Sam Schoeman, Brian Vogelzang, Noah Abid, Joris Kuipers, Anil Mercan, Giorney Rojer, Pepijn van der Wissel, Guido van Dijk, Leonard Johnson.