Perfecte hattrick Van Essen levert DOVO 3 punten op

3 oktober 2020 21:45

Jeroen van den Berg

DOVO heeft op een leeg sportpark Staphorst verslagen. In Veenendaal werd het na ruim 90 minuten voetballen 3-2 voor de ploeg van Scott Calderwood. Bo van Essen liet vanmiddag de ‘perfecte hattrick’ zien. De aanval wist met links, rechts en het hoofd te scoren.

Het lege sportpark, de grijze lucht en de regen gaven perfect de huidige omstandigheden waar we momenteel in leven weer. Toch kon er na een kleine 6 minuten voetballen een glimlach op het gezicht van de DOVO-fans getoverd worden. Bo van Essen ontving de bal van Yannick Zeeman waarna de buitenspeler naar binnentrok en met links de bal in de verre hoek schoot.

Toch kwamen de gasten op het kwartier weer langszij. Sander de Grote mocht bij de tweede paal een voorzet van Mike Reuvers vogeltje vrij binnen werken. Diezelfde De Grote is daarna dicht bij zijn tweede treffer maar schiet de bal naast. Hierna is het DOVO wat de klok slaat. De rooie brigade heeft veelvuldig balbezit en zoekt vaak de aanval. In de 33e minuut wordt doorzettingsvermogen beloond. Jordie van der Laan weet prima het overzicht te houden en geeft die bal mee met Bo van Essen. Van Essen weet wel raad met deze kans en schiet nu met zijn rechter hard en laag in dezelfde hoek.

Vlak voor rust is het opnieuw Staphorst wat op gelijke hoogte komt. Een scherpe voorzet wordt door Pascal Mulder mooi raak geknikt. In de tweede helft is het DOVO wat opnieuw het initiatief neemt. Na een minuut of vijf levert dit opnieuw succes op. Niels Willems levert een perfecte voorzet af op de rand van de vijfmeter. Daar duikt Bo van Essen op die nu koppend het net weet te vinden en de perfecte hattrick kan afvinken.

In de slotfase wordt het een open wedstrijd waarin beide ploegen mogelijkheden krijgen. Die voor DOVO worden slordig uitgespeeld en Staphorst vond enkele keren Jeroen Vrolijk op hun weg. Na bijna 8 minuten blessuretijd vond ook arbiter De Winter het voldoende en kan DOVO 3 zwaarbevochten punten bijschrijven.

Bekijk hier de foto's van DOVO - Staphorst.