DOVO boekt ruime zege op beloften Willem II

29 juli 2020 14:45

Jeroen van den Berg

DOVO heeft de oefenwedstrijd tegen de beloften van Willem II met ruime cijfers gewonnen. In Veenendaal was de ploeg van Scott Calderwood met 5-2 te sterk. Bij rust stond er al een comfortabele 3-1 stand op het scorebord.

De wedstrijd was amper 4 minuten uit of DOVO kon al juichen. Gino Dix ontving de bal in de voeten na een uittrap van de Willem II doelman. De spits twijfelde geen moment en lepelde de bal schitterend over de doelman, via de onderkant van de lat, binnen. Nog geen 2 minuten later ging de defensie uit Tilburg opnieuw in de fout. Kai Huisman ontving de bal die hij direct bij Nick de Bondt inleverde. De Bondt zag de inkomende Jasper Waalkens die vervolgens simpel binnen schoot.

Toch deed Willem II direct wat terug. Via een makkelijk gegeven vrije trap bracht Timo Regoui de Tilburgers weer terug in de wedstrijd. Lang bleef deze stand niet staan want aan de andere kant liet Nick de Bondt ook zien over een uitstekende trap te beschikken. De vleugelaanvaller legde de bal panklaar voor Barry Beijer die de bal met het hoofd in de verre hoek deponeerde.

In de 2e helft voerde beide ploegen veel wissels door. Na dat de wedstrijd wat op en neer ging was het DOVO wat opnieuw het net wist te vinden. Tarik el Khoulati werd uitstekend weggestuurd door Youri Roseboom. El Khoulati was zijn man te slim af en schoot met links in de verre hoek raak. Toch deed ook nu Willem II direct wat terug. Loran Venrooy was de verdeding van DOVO te snel af en schoot beheerst achter Félino Helderton binnen.

Het slotakkoord was wederom voor DOVO. En net als in de eerste helft ontving Tom Menting een slechte uittrap van de Tilburgse doelman. Met weinig moeite schoot Menting de bal vanaf de rand van de middencirkel binnen.