DOVO O19-1 Winterkampioen

20 december 2018 12:00

Het team van DOVO JO19-1 zijn winterkampioen geworden in de 3e Divisie. Een terugblik vanuit de begeleiding van dit talentvolle elftal.

Zaterdag 1 december speelde DOVO JO19-1 thuis om 13.00 uur tegen de koploper FC Eindhoven. Voordat wij de groene grasmat betraden, werden wij door Gert Kruijs en José de la Fuente Pozo succes gewenst!

Het was een zinderde wedstrijd, twee ploegen die voor de winst gingen. Waar de rooie in de 1ste helft moeite hadden met de opkomende backs, kwamen wij laat in de 1ste helft op voorsprong. Tijdens de rust hebben wij de boys gewezen op het feit dat de strijd op het middenveld gewonnen moest gaan worden, om vervolgens onze snelle buitenspelers te lanceren.

Ook omdat de backs van hen dan uit positie zijn! We kwamen vrij snel op 1-2 achterstand.

Onze jongens rechte hun ruggen en wij onderschepte telkens de bal op het middenveld, waarna onze buiten spelers gelanceerd werden. Met hun 1 tegen 1 acties en overzicht  voor het doel, kwamen wij vrij snel op gelijke hoogte en tevens op voorsprong. Deze gaven wij vervolgens niet meer uithanden.

De goed fluitende scheidsrechter floot voor einde wedstrijd en een 4-2 overwinning op FC Eindhoven was een feit. Wat een team prestatie!  DOVO JO19-1 nam met 1 punt voorsprong de koppositie over van FC Eindhoven.

Zaterdag 8 december speelde wij om 15.00 uit tegen SV Venray. Deze wedstrijd begonnen we niet goed, maar kwamen wel op 0-1 voorsprong. In de rust hebben wij onze boys toegesproken dat ze uit een ander vaatje moeten tappen. De bal op maat inspelen, de bal aanname moet goed zijn, de bal op het middenveld willen winnen,  duel 1 tegen 1 aangaan en willen winnen, kortom er ging veel mis in de eerste helft en dit wilde wij in de tweede helft anders zien! Niets ging goed wat we hadden afgesproken! Er was niets meer terug te zien van ons spel, zoals wij thuis tegen FC Eindhoven speelde. Een totale off day!

Compliment voor de thuis ploeg, zij waren wel vel in de duel, wonnen wel de bal op het middenveld om vervolgens de buitenspelers te bereiken. Zij speelde voor de winst! Zij wonnen terecht van de rooie met 3-1. Daar gaat de eerste plaats en tevens winterkampioen titel!

Uiteindelijk wordt DOVO JO19-1 met 26 punten  en op doelgemiddelde van 44 voor en 15 = + 29 Winterkampioen! FC Eindhoven speelde gelijk, komt op gelijk aantal punten met ons,  met doelgemiddelde van + 22.

UDI’19/CSU won haar wedstrijd, komt ook op 26 punten met doelgemiddelde van + 14.

Als we terugkijken op de eerste helft van de competitie en we staan eerste in de competitie dan hebben onze boys een top prestatie met elkaar neergezet!

We hebben ze zo weten te motiveren op hun kwaliteiten, dat ze alles hebben gegeven om tot deze team prestatie te komen! Ons doel voor de tweede helft van de competitie is om een periode titel te pakken! De boys zijn nu toe aan een herstel periode, zodat ze weer vit en fris op dinsdagavond 15 januari 2019 aan de eerste training kunnen beginnen!

Namens de technische staf en spelers van DOVO JO19-1 wensen wij een ieder fijne feestdagen en een sportief 2019!