DOVO A1 legt 't in hitte af tegen Lelystad '67

10 juni 2014 9:15

DOVO A1 is gestrand in de finale voor promotie naar de derde divisie. DOVO’s hoogste juniorenselectie ging, na een sterke eerste helft, in Spakenburg in de slotfase onderuit (2-4). De felicitaties voor promotie naar de derde divisie gaan daardoor naar Lelystad '67.

DOVO A1 boekte eerder in de nacompetitie al twee zeges op derde divisionist ZSV (Deurne) en had zich via een gelijkspel en een 3-1 zege ontdaan van Union (Malden). De beloning was een finale op het hoofdveld van IJsselmeervogels in Spakenburg. De kunstgrasmat werd vooraf en in de rust besproeid, maar dat nam de warmte natuurlijk niet weg.

Die factor leek in de eerste helft geen enkele invloed te hebben op beide teams. Lelystad ’67, beschikkend over de nodige fysieke kracht én snelheid voorin, startte furieus. DOVO kwam die openingsfase ongeschonden door en nam al snel met goed combinatievoetbal het heft in handen. De openingstreffer in de 25e minuut was een logisch gevolg. De sterk spelende Nick Rosmolen werd op rechts gelanceerd door Rogier de Graaf, gaf direct voor en vond Lester Scholte, die met een harde volley prachtig afrondde (1-0). Vijf minuten later stond de 2-0 al bijna op het bord. Ali Alsanghi knikte een vrije trap van Gerard Diepeveen keurig binnen, maar na tien seconden gejuich bleek de grensrechter de vlag omhoog te hebben. Het doelpunt werd (wegens buitenspel?) geannuleerd.

Tot de rust had de sterk DOVO-defensie weinig te duchten van Lelystad, maar dat werd na de pauze anders. Al na vier minuten lag de gelijkmaker achter doelman Koen Hagelstein. Een gelukkige kluts en niet ingrijpen van DOVO-zijde ging eraan vooraf. Lelystad wilde doordrukken en DOVO A1 kwam niet meer in haar spel. De gevaarlijke Nick Rosmolen viel al snel geblesseerd uit en steeds meer sterkhouders aan DOVO-zijde vochten steeds zichtbaarder tegen de warmte en de vermoeidheid. In de 78e minuut leek Lelystad de genadeklap uit te delen. Een aanvaller ontglipte aan de buitenspelval en DOVO kwam op achterstand. Met de laatste restjes energie en drie invallers perste de ploeg van trainer Harold van Ineveld er nog een slotoffensief uit. De beloning volgde vijf minuten voor tijd. Invaller Vincent van de Weerdhof leverde een briljante steekpass af en Rogier de Graaf rondde strak af (2-2).

Kort voor tijd liet de DOVO-defensie zich nog eens in de luren leggen door een iets te corpulente maar technisch wel zeer vaardige invaller aan Lelystad-zijde. Zijn rollertje vanaf bijna de achterlijn kon Jacco van den Brink niet meer uit het eigen doel houden (2-3). In blessuretijd viel ook nog de 2-4.

Ondanks de verloren finale kan DOVO A1 terugkijken op een goed seizoen. De jongens streden ook zaterdag in Spakenburg weer als team en voor elke meter en lieten voor rust zien de baas te kunnen zijn over Lelystad '67. Na rust ging de beloning helaas naar de opponent, die daar op basis van die tweede helft ook het meest recht op had.

DOVO A1 – Lelystad ’67 A1 2-4 (1-0)

25. Lester Scholte 1-0, 49. 1-1, 78. 1-2, 84. Rogier de Graaf 2-2, 88. 2-3, 92. 2-4.

Opstelling DOVO: Koen Hagelstein; Mike Schoeman, Ali Alsanghi, Daan Koenen (80. Dani Tanalepy), Leon Parrin; Gerard Diepeveen, Jacco van den Brink, Rogier de Graaf; Nick Rosmolen (50. Thijs Klopper), Lester Scholte, Michel de Kruif (75. Vincent van de Weerdhof).