Nieuwsarchief

Jong Dovo wint eerste duel in SD Sportsware beloften competitie

Dinsdagavond 22 oktober speelde Jong Dovo de eerste wedstrijd in de beloften competitie tegen de Jong Bataven uit Gendt. Jong Dovo, onder leiding van José de la Fuente Pozo, begint de wedstrijd met 6 spelers uit de selectie van Dovo 1, (Taril el Khoulati, Sam van Hasselt, Sjoerd van de heuvel, Pepijn van der Wissel, Noah Staal, Sam Schoeman), 2 spelers uit Dovo 2 (Maarten van Ginkel en Bart Henken en 1 speler uit 19-1 (Gloire da Silva).
De eerste minuten is het even zoeken naar elkaar en het op waarde schatten van de tegenstander. De Bataven hebben snelle vleugelspelers maar onze backs zijn dat ook. Daarentegen zijn de vleugelspelers van Jong Dovo nog rapper. Met name Pepijn van der Wissel loopt menig keer zijn directe tegenstander het snot voor de ogen maar wordt evenveel keren terug gevlagd door de neutrale grensrechter. Het mmegereisde publiek dat op één lijn staat is een andere mening toegedaan.
Na 10 minuten begint het echt te lopen binnen Jong Dovo. Het middenveld is in bezit van Dovo en als er balverlies wordt geleden is er een uitstekende wisselwerking tussen de achterhoede spelers.
Na een kwartier spelen kijgt Pepijn van de Wissel de bal en dribbelt naar binnen rand strafschop gebied en haalt uit. De bal beland in de verre bovenhoek onhoudbaar achter de keeper. 1-0 Jong Dovo.
Na 5 minuten is het weer raak. Een mooie aanval over rechts waarbij de technische Gloire da Silva langs zijn tegenstander glipt en de bal voorgeeft op Pepijn van der Wissel die op duikt in de spits en de bal direct doorschuift richting tweede paal waar Sam schoeman de bal fraai in de uiterste linker hoek schuift. 2-0 Jong Dovo.
Er wordt tot de rust verzorgd gevoetbald maar dit leidt niet meer tot doelpunten.
Milan Wijstok (Dovo 2 ) komt in het veld voor Noah Wijnstok. Jong de Bataven komt gebrand het veld weer op in een meer aanvallende opstelling. Ook fysiek speelt de thuisploeg harder.
Jong Dovo krijgt nog een paar zeer goede kansen waarbij de trekker niet overgehaald kan worden.
Cas van Dijk komt in het veld voor de goed spelende Bart Henken en Rick Achterberg vervangt Sjoerd van de Heuvel. Sam Schoeman wordt gewisseld voor Issa Kanu (alle invallers uit de 19-1).
In de 20ste minuut scoort Jong Dovo de 3-0 door een zeer fraaie aanval over meerdere schijven. Pepijn van de Wissel onderschept de bal en speelt de bal naar Tarik el Khoulati die de bal naar rechts speelt naar Gloire da Silva die de bal strak voorgeeft en Issa Kanu hard binnen schiet.
In de één na laatste minuut wordt de bal niet goed weggewerkt uit de Dovo defensie. In plaats van de bal het stadion uit te schieten wordt geprobeerd de bal voetballend weg te werken. Jong Bataven maken direct gebruik van de fout en benutten de geboden kans optimaalf. 3-1
In de allerlaatste minuut staat het binnen no-time 4-1 wanneer Issa kanu de bal onderschept en deze direct doorschuift op Gloire da Silva die de bal in de korte hoek onder de keeper het net in jaagt.
Een prima eerste resultaat voor Jong Dovo! Volgende week speelt Jong Dovo thuis om 20.00 uur op dinsdag 29 oktober tegen Jong RKHVV uit Huissen. U bent meer dan welkom om Jong Dovo aan te moedigen.