3 februari 2018 10:15

de heer van Ginkel

_

Woord vooraf

We speelden afgelopen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen s.v. de Valleivogels JO12-1.
Bij uitslagen staat Valleivogels JO12-2, maar dat komt omdat JO12-1 niet voorkomt in het programma om een losse wedstrijd aan te maken, dus om een verslag te kunnen schrijven.

s.v. de Valleivogels JO12-1 heeft een goede reeks neergezet, dus we waren van te voren gewaarschuwd.
Ze spelen in de 1e klasse, en doen het daarin niet onverdienstelijk, ook hebben ze op 16-12-2017 nog een verdienstelijke overwinning behaald in de beker op FC Driebergen JO12-1.
Ze wonnen in Driebergen met 2-4.

Bij ons was iedereen aanwezig.

We speelden op gras.

Voor aanvang van de wedstrijd

De wedstrijd

De eerste helft

Het was erg slecht weer en het kwam regelmatig voor dat ik de lens even moest schoonmaken, waarvoor excuses.
Ik heb er expres niet in geknipt zodat de eerste helft qua minuten precies klopt in verhouding met het beeldverslag.

Sportpark de Bree-West

In de 4e minuut kwam er een hoekschop voor DOVO, en toen werd er net naast gekopt.
Het veld was glad, en daar had in de 13e minuut ook de grensrechter van s.v. de Valleivogels mee te maken.

Verder was DOVO heer en meester. maar werden de spitsen helaas onvoldoende bereikt, er werd te weinig de zijkanten gezocht en/of bereikt.

Aan de andere kant probeerde s.v. de Valleivogels met de lange bal ons te verrassen, maar stond onze keeper prima mee te voetballen.

De tweede helft

DOVO werd in de tweede helft steeds sterker, en in de 34e minuut werd er een speler van DOVO binnen het strafschopgebied vast gehouden, helaas geen strafschop.

Er werd goed pressing gespeeld door DOVO, en de spits scoorde een echte spitsengoal, 0-1.
In de 35e minuut , wederom een mooie aanval van DOVO, mooie strakke voorzet, en via een DOVO speler en een been van een speler van Valleivogels gaat de bal de goal in, 0-2.

In de 43e minuut raakt DOVO na een mooie aanval helaas de paal.
In de 48e minuut goede uitbraak s.v. de Valleivogels, uiteindelijk vrije trap voor de Valleivogels, en een uitstekende redding keeper van DOVO.
In de 55e minuut is er een onderschepte bal van DOVO en wordt er prima binnengeschoten 0-3.

De Valleivogels wordt steeds sterker en in de 57e minuut schieten ze net naast.
In de 59e minuut wederom een vrije trap voor de Valleivogels maar schitterende redding van de DOVO keeper.
In de 60e minuut mooie aanval van de Valleivogels, mooie voorzet, en prima diagonaal ingeschoten, keeper DOVO kansloos achterlatend, 1-3, verdiende goal op dat moment.
In de 61e minuut wederom mooie uitbraak van de Valleivogels, en prima ingeschoten 2-3.
Daarna in de 62e minuut het eindsignaal.

Conclusie

In de eerste helft lieten we s.v. de Valleivogels niet aan voetballen komen, we hadden dus het meeste balbezit, we gaven bijna geen kansen weg, maar we creëerden zelf ook te weinig kansen.
Dat was jammer want we verzuimden ons te belonen voor de enorme werklust die we lieten zien.

In de tweede helft zetten we die lijn voort, maar nu creëerden we de kansen wel, werd er wel meer over de flanken gespeeld, en vielen er ook in korte tijd twee doelpunten voor DOVO, later kwam er zelfs nog één bij.

Tot de 55e minuut was er geen vuiltje aan de lucht, daarna lieten we s.v. de Valleivogels beter in hun spel komen, was er geen goede organisatie, en vielen de tegendoelpunten te gemakkelijk.
Toen kon je ook zien dat ze wel goed konden voetballen, mits ze de ruimte kregen.

Zeker een verdiende overwinning voor DOVO!
Hard gewerkt jongens, je ziet nu dat we als collectief sterker geworden zijn.