Verslag pupil van de week

2 september 2022 19:30

Op zaterdag 27 augustus was Finn van Hattum, speler van DOVO JO12-1, pupil van de week bij de wedstrijd DOVO - Harkemase boys. Wil je weten hoe hij de wedstrijd heeft beleefd lees dan hier zijn verslag:

zaterdag 27 augustus 2022 was het zover ik mocht een keer pupil van de week zijn bij de eerste officiële thuiswedstrijd van DOVO tegen de Harkemase boys.

Zelf zit ik in de JO 12-01 en moest ik met mijn team die zaterdag nog een oefenwedstijd spelen. Halverwege deze wedstrijd, waar het inmiddels 7-0 voor ons stond, ging ik weg om naar de bestuurskamer te gaan. Daar moest ik mij om 14.00 uur melden bij Johan Blad.

Door André Quint werd ik opgewacht in de kleedkamer waar ik ook door de spelers, trainer en begeleiding hartelijk ontvangen werd. Daarna gingen wij naar het hoofdveld, daar mocht ik de warming up doen met de reservespelers.

Nadat wij na de warming up weer even naar de kleedkamer waren gegaan, mocht ik met de wedstrijdbal in de hand met de scheidsrechters voor de spelers uit naar de middenstip lopen. Terwijl ik de aftrap nam en een doelpunt scoorde als begin van deze mooie wedstrijd werd ik door de luidsprekers aangekondigd. Ook werden mijn vader Eric van Hattum en opa Henk van Kooten nog even genoemd omdat zij in het eerste van DOVO hebben gespeeld.

De hele wedstrijd heb ik vanuit de dug-out kunnen volgen. DOVO begon gelijk aanvallend en na de eerste tien minuten viel uit een hoekschop het eerste doelpunt voor DOVO. Nog net voor de rust werd de 2-0 gescoord. In de rust ben ik mee de kleedkamer in gegaan, waar een leuke sfeer hing en heb ik wat te drinken en eten gekregen. Tien minuten na de rust werd het 3-0  voor DOVO. Wel scoorde de Harkemase boys ook nog, maar te laat. DOVO was beter en won de wedstrijd met 3-1!

Na afloop van de wedstrijd kreeg ik een bal met handtekeningen erop en werd er een foto van mij gemaakt voor social media.

Normaal ben ik met mijn voetbalmaatjes tijdens een thuiswedstrijd van DOVO altijd te vinden langs de lijn. Het was dan ook erg leuk om het een keer van de andere kant te zien.

Ik hoop nog veel te kunnen genieten van alle mooie wedstrijden aankomend seizoen. Iedereen bedankt voor deze leuke middag en mooie ervaring. Ik vond het super.

DOVO is voor mij als thuiskomen en zal altijd mijn club blijven!