Pupil van de week: Corinda de Vreede

16 januari 2020 21:45

Vandaag komt de pupil van de week bij DOVO - AJAX, Corinda de Vreede met haar verslag van de wedstrijd. Lees hier hoe Corinda deze wedstrijd beleefde:

Ruim twee jaar voetbal ik al bij DOVO. Nu zit ik in het team JO9-3.

Zaterdag 11 januari was ik Pupil van de week. Ik vond het heel spannend en was best een beetje zenuwachtig. Om 13:15 uur moest ik bij DOVO zijn en hebben we boven eerst wat gedronken.

Daarna mocht ik met de spelers op het veld overpassen. Dat vond ik heel leuk omdat ik toen ook mijn kunstjes met de bal kon laten zien.

Daarna gingen we naar de kleedkamer van DOVO 1 en mocht ik alle spelers  een hand geven. De spelers waren net zo zenuwachtig als ik. Ze wilden de wedstrijd tegen AJAX heel graag winnen. Toen het tijd was gingen we het veld op. Ik vond het heel leuk om de bal te mogen pakken en het veld op te lopen terwijl mijn eigen team stond te vlaggen. Toen we op het veld waren hielden we eerst 1 minuut stilte omdat er iemand was overleden. Daarna mocht ik van de scheidsrechter op de keeper van AJAX af om te scoren. Gelukkig dook de keeper over de bal heen en had ik als eerste tegen AJAX gescoord.

Tijdens de wedstrijd mocht ik op de bank zitten naast de andere spelers. Ik kreeg een lekkere warme deken over mijn benen tegen de kou. AJAX begon heel sterk en scoorde vrij snel 0-2. Gelukkig werd het vlak voor rust nog wel 1-2. Tijdens de rust mocht ik ook mee naar de kleedkamer. De coach sprak de spelers toe en zei dat ze feller moesten spelen en als ze dat deden ze wedstrijd echt nog wel konden winnen. Na rust was DOVO veel sterker en scoorde de 2-2. Even later werd het bijna 3-2 maar de keeper kon de bal nog net pakken. Helaas werd het daarna direct 2-3 en hebben we de wedstrijd verloren. Na de wedstrijd mocht ik boven weer lekker wat drinken en kreeg ik een mooie DOVO bal met alle handtekeningen van de spelers erop. Ook kreeg ik een diploma en mocht ik met de trainer en de burgermeester op de foto. Dat vond ik echt te gek! Na de foto’s kreeg ik tijdens de persconferentie in de kantine nog een heerlijk patatje en een kroket. Daarna gingen we weer naar huis.

Ik heb echt genoten van deze onvergetelijke dag!