Financiële Stichting DOVO - Voetbalvereniging DOVO Veenendaal

Financiële Stichting DOVO

De Stichting FSD is een zelfstandig orgaan naast de vereniging DOVO en Businessclub De Heuvelrug. De drie partijen werken nauw samen om een gezellige én zakelijk aantrekkelijke businessclub te verbinden aan een grote en bloeiende vereniging, waar op zaterdag op zo hoog mogelijk niveau wordt gevoetbald. In juridische zin hebben de drie partijen hun onderlinge afspraken in convenanten en statuten vastgelegd.

Sinds 2020 kent de FSD een nieuwe structuur. In deze nieuwe structuur is er een onderscheid gemaakt in de financiële en de voetbaltechnische zaken. In bijgevoegd organogram is te zien dat de voetbaltechnische zaken onder de technisch manager vallen en onderverdeeld zijn in scouting & wedstrijdanalyse, voetbalkennis & opleiding en staf DOVO 1. Dit zijn de onderdelen die belast zijn met het opstellen van een plan op welke posities spelers bij DOVO spelen, welke spelers blijven en op welke posities spelers gehaald moeten worden, zowel uit de eigen jeugd, als bij andere clubs. Zodra spelers voor het eerste elftal in aanmerking komen zal financiële zaken de gesprekken omtrent contracten voeren. Daarnaast is financiën & organisatie belast met de wedstrijdorganisatie en valt het secretariaat van de FSD onder dit onderdeel.

Met deze structuur legt  de FSD goede basis voor de voetbaltechnische en financiële toekomst, waarbij voor dit seizoen handhaving in de 3de divisie het doel is en voor de komende seizoenen een stabiele 3de divisionist met een herkenbaar elftal.

Delen