DOVO vecht zichzelf volledig terug in leven

25 mei 2022 14:00

Jeroen van den Berg

Opnieuw heeft DOVO een driepunter gepakt. Midweeks werd in Woerden gewonnen van Sportlust ’46. Op sportpark Cromwijck stond er na ruim 90 minuten voetballen een geweldige 0-2 overwinning voor de ploeg van Florian Wolf op het scorebord. Anil Mercan opende de score en Oktay Öztürk gooide een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot.

De DOVO-aanhang was massaal naar Woerden afgereisd om de ploeg opnieuw te ondersteunen. Vanaf de opkomst was dit al duidelijk. Fakkels, rook en enkele knallen moesten er een knallende avond van maken. De volgende knal viel na amper 8 minuten te noteren. Jeroen Vrolijk kwam hard in botsing met Rick Wils. Waar Jeroen Vrolijk een fikse arm wond opliep en na verzorging van bijna 15 minuten door kon, moest Rick Wils zich met een hoofdwond wel laten vervangen.

Nadat Lulinho Martins de bal vanaf de zijkant voorlangs schoot leek de wedstrijd wat los te komen. Het combinatievoetbal van Sportlust leverde voor rust twee mogelijkheden op. De eerste keer verwerkte Jeroen Vrolijk de bal tot corner en in de slotseconde van de eerste helft had hij de bal klem na een streep vanaf randje 16.

In de twee helft kwam DOVO beter voor de dag. Met de ondersteuning van de aanhang werd er gevochten voor elke meter. Roy Rondeltap moest eerst de bal nog onder de dwarsligger wegwerken en tot corner verwerken nadat Oktay Öztürk met links de bal hard op doel afvuurde. Het sportpark ontplofte na ruim een uur spelen. De verkregen corner van Nick de Bondt bereikte Lars Rebergen. De verdediger kopte de bal uitstekend op de vrijstaande Anil Mercan. Die twijfelde niet en schoot de bal tussen de Woerdense verdedigers tegen het net.

DOVO leek vanaf dit moment de betere partij en Matthijs van Nispen kon niet lang na de openingstreffer de wedstrijd definitief in het slot gooien. Nadat Oktay Öztürk hem met een prima dieptepass alleen voor doelman Roy Rondeltap wist te zetten, voorkom de voet van de doelman dat Matthijs van Nispen hem kon omspelen. Toch was het een kwartier voor tijd wel raak. Lulinho Martins startte op links de motor en leverde met buitenkantje rechts een perfecte bal af op Oktay Öztürk. De aanvoerder aarzelde niet en schoot met binnenkant voet de bal hard in de korte hoek binnen.

In het restant verdedigde DOVO met hart en ziel de voorsprong. Kansen werden er niet meer weggegeven en na een minuut of 4 blessuretijd kon DOVO opnieuw 3 hele belangrijke punten bijschrijven.