Voorbeschouwing DOVO - Ajax

8 september 2021 12:00

Erik Westerhout

Na drie competitiewedstrijden is DOVO nog zonder zege. Het bevindt zich in de kelder van de derde divisie. Kunnen we, tegen middenmoter Ajax, de punten op Panhuis houden…?

Waren de eerste twee competitiewedstrijden tegen VVOG en Sparta Nijkerk in evenwicht, dat gold niet voor de uitwedstrijd bij FC Lisse. De 3-0 nederlaag viel weliswaar iets te hoog uit maar de thuisclub was duidelijk de baas op het veld. DOVO maakte in Lisse een povere indruk en leed een haast logische nederlaag.

Zaterdag a.s. zijn we gastheer van Ajax. Exact een jaar geleden waren we dat voor het laatst. Voor de Amsterdammers liep dat treffen uit op een nachtmerrie: na een 5-0 ruststand werd de eindstand liefst 11-0 in het voordeel van DOVO. De recorduitslag in de derde divisie werd uiteindelijk vanwege ‘corona’ geschrapt.

Zo zwak als de Ajax-defensie toen was, zo sterk is deze nu. Via een 0-1 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo, een 0-0 gelijkspel bij GOES én -vorige week- een 1-0 winst op ODIN ’59, heeft Ajax vier punten en een doelsaldo van 1-1.

Hiermee is het de tot nu toe minst scorende ploeg maar samen met VVSB en Staphorst ook het team dat de minste goals tegen kreeg.

De selectie van Ajax bevat een aantal voor ons bekende spelers; Ajax speelde per slot van rekening in het verleden verschillende keren tegen DOVO. Twee springen er vooral uit: Eyong Enoh, die zo’n 100 wedstrijden voor het ‘grote’ Ajax in de Eredivisie speelde en Lars Middelwijk, die twee seizoenen de clubkleuren van DOVO verdedigde.

Meestal is Ajax te goed om te degraderen en niet goed genoeg om in de (sub)-top mee te doen. Het elftal van trainer Detlef Le Grand lijkt (ook) dit seizoen een team voor hoog in het rechter rijtje. Ook DOVO-trainer Florian Wolf heeft iets dergelijks voor ogen. En met zo’n positie zouden we prima kunnen leven. Je moet immers niet verder willen springen dan je polsstok lang is.

Met DOVO-Ajax maken we ons op voor hopelijk een leuke wedstrijd. Liever nog: voor een wedstrijd die leidt tot drie punten voor de thuisclub. Makkelijker gezegd dan gedaan trouwens. Maar die eerste winst, die zal er heus wel een keer komen. Wat ons betreft: geen enkel bezwaar als dat zaterdag al zou zijn. Succes weer mannen! Knokken voor wat je waard bent!

Delen