82'

Beloftencompetitie Midden Nederland

23 september 2014 20:00

Ruud van de Wielen

Jong DOVO heeft vanavond de derby tegen de beloften van GVVV met 3-0 gewonnen. Aan de rode zijde van 't Panhuis werd na een gelijk opgaande eerste helft de rust met een 0-0 stand bereikt. Meteen na rust opende Mauro Peters de score. Erik van de Putte schoot niet veel later de 2-0 binnen. Een eigen doelpunt van GVVV bepaalde de eindstand op 3-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Tom Gesgarz. De middenvelder stoomde goed op en zag zijn schot van randje zestien net over het doel van Damian Ranzijn vliegen. Aan de andere kan moest Jeroen Vrolijk tweemaal reddend optreden om Dion Kroesbergen van de openingstreffer voor GVVV af te houden.

De doelpunten werden bewaard voor de tweede helft. Verdediger Mauro Peters opende de score door vlak na rust een prima vrije trap van Ariën Bakkenes achter Ranzijn te knippen. DOVO was in de tweede helft de bovenliggende partij en het was wachten op een volgende treffer. Twintig minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak. Vleugelaanvaller Erik van de Putte was attent nadat Ariën Bakkenes zijn inzet door Ranzijn gekeerd zag worden. De rebound was voor Van de Putte een koud kunstje.

Met nog een minuut of tien te spelen gooide Van de Putte het duel definitief op slot. In eerste instantie passeerde hij Ranzijn prima maar schoot de bal iets te ver van zijn voet. Op de achterlijn wilde Van de Putte de bal voorgeven om de vrijestaande Lester Scholte. Via een voet van een GVVV-verdediger ging de bal alsnog rechtstreeks het doel in.

De ietwat gelukkige 3-0 was niet veel later ook direct de eindstand. De andere poulewedstrijd tussen Jong Bennekom en Jong SDV Barneveld werd met 2-3 beslist in het voordeel van de Barnevelders waardoor Jong DOVO momenteel de eerste plaats in de poule bezet.

Opstelling Jong DOVO: Jeroen Vrolijk; Ariën Bakkenes, Bas Muller, Mauro Peters, Marco de Gooijer (75. Patrick Paschedag); Tom Gesgarz, David Scholte, Gerard Diepenveen (46. Jacco van den Brink); Erik van de Putte, Ruben Rentenaar (60. Lester Scholte), Michel de Kruif (46. Wesley Heijmans).

Opstelling Jong G.V.V.V.: Damian Ranzijn (83. Dion van Toorn), Mike Verweij, Kevin van der Linden (77. Bilal Hakkam), Robert van ’t Foort, Salaheddine Issaoui (48. Adil Ouahabi), Mario Hulshof, Paul Hulshof (77. Richard Heise), Ayoub Boubakari (60. Mohammed Issaoui), Dion Kroesbergen, Adil el Bissis (64. Bobby van de Haar), Jaouad Bakali.